100 de ani de Medicină la Cluj. Cum vor fi sărbătoriți

Adisa Codruț |
Data publicării:
Studenți la Medicină FOTO: Facebook UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj
Studenți la Medicină FOTO: Facebook UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca împlinește 100 de ani de învățământ în limba română. Aceștia vor fi sărbătoriți joi, 7 noiembrie.

Medicină, Cluj. 100 de ani de la înființarea Facultății de Medicină în limba română din Cluj-Napoca vor fi sărbătoriți printr-o serie de evenimente de omagiere a celor care au pus bazele școlii medicale clujene. Gala aniversară va debuta joi, 7 noiembrie, de la 18.00, în Aula UMF „Iuliu Hațieganu" de pe strada Gheorghe Marinescu. La eveniment vor participa rectorii universităților din Cluj-Napoca și din țară, decani ai celorlalte Facultăți de Medicină din România, reprezentanți ai autorităților locale, cadre didactice și studenți.

„Pe data de 7 noiembrie 1919 profesorul Iuliu Hațieganu, întâiul decan al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, ținea primul curs de medicină în limba română în amfiteatrul Clinicii Medicală I. Iată că după 100 de ani ne întoarcem cu mândrie în același loc pentru a ne arăta recunoștința față de acest om vizionar, dedicat performanței și progresului. Este un prilej extraordinar să remarcăm și realizările care au contribuit la modernizarea Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, lucruri care au transformat-o într-un centru de excelență recunoscut nu doar pe plan național, ci și la nivel European", a declarat prof. Dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină, într-un comunicat.

Activități de marcare a Centenarului Facultății de Medicină în Limba Română s-au desfășurat pe parcursul întregii săptămâni. Dintre acestea amintim un cros și un meci de fotbal la care au participat cadrele didactice și studenții.

Programul evenimentelor Centenarului:

Joi 7 noiembrie:
• ora 10 – Clinica Medicală I -100 de ani de învăţământ românesc;
• ora 13 – Oferirea titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor Mihai Netea de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda; Sala Senatului UMF;
• ora 14 – Amfiteatrul de Cardiologie Recuperare-simpozion cu tema „Locul şi rolul prevenţiei în prognosticul pe termen lung a bolnavilor cu patologie cardiovasculară-abordare multidisciplinară". Organizatori disciplinele: Cardiologie-Recuperare, Diabet şi Boli de Nutriţie şi Pneumologie
• ora 18 – AULA UMF "Iuliu Hațieganu", str. Gheorghe Marinescu, nr. 23 - Gala Aniversară.
• ora 20 – Cocktail

Vineri 8 noiembrie:
• ora 9 – AULA UMF "Iuliu Hațieganu", str. Gheorghe Marinescu, nr. 23, Cluj-Napoca, a-XII-a ediție a Simpozionului de Biofarmacie-Farmacocinetică și Industrie Farmaceutică, ediție omagială dedicată Profesorului Sorin E. Leucuța;
• ora 14 – Masă rotundă interdisciplinară „Hepatita C o boală vindecată". Organizatori: conf. dr Mihaela Lupşe, prof. dr. Marcel Tanţău;
• ora 10 – Decanatul Facultaţii de Medicină-Conferinţa Naţională a Decanilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel