13 băuturi care topesc grăsimea de pe burtă: Sunt grozave. Scad nivelul de insulină, opresc pofta de mâncare

13 băuturi care topesc grăsimea de burta - Foto: Freepick @KamranAydinov
13 băuturi care topesc grăsimea de burta - Foto: Freepick @KamranAydinov

Care sunt cele 13 băuturi care topesc grăsimea de pe burtă, potrivit specialiștilor în nutriție. 

Dietele se pot dovedi o provocare, mai ales atunci când trebuie să trecem peste perioada sărbătorilor fără să mâncăm în exces. Dacă trebuie să vă supravegheați talia și doriți un ajutor suplimentar, nu credeți că trebuie să o faceți de unul singur. 

Ei bine, 13 băuturi vă pot ajuta să ardeți excesul de grăsime de pe stomac, oferind în același timp o schimbare de ritm.

În plus, probabil că aveți deja unele dintre aceste băuturi în frigider sau în dulap, așa că nu există nicio scuză pentru a nu vă răsfăța cu aceste băuturi de top care topesc grăsimea de pe burtă, ceea ce vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate.

Încă nu am găsit o "băutură miraculoasă" care să radă instantaneu kilogramele, dar o mână de opțiuni de băuturi vă pot ajuta să ardeți grăsimea de pe burtă, mai ales atunci când le asociați cu o dietă tipică și un regim de exerciții fizice.

Aceste 13 băuturi, adunate cu ajutorul unui număr mare de specialiști în nutriție, nu vă vor oferi un abdomen plat peste noapte, dar dacă vă răsfățați cu ele un pic mai des, puteți contribui la reducerea centimetrilor de pe talie și puteți repara orice daune pe care sărbătorile de sezon le-ar fi putut provoca.

Fructul care OMOARĂ cancerul, E.coli, H.pylori și previne infecțiile urinare: Un consum zilnic, timp de 3 săptămâni

Care sunt cele 13 băuturi care topesc grăsimea

 

1. Ceaiul verde

"Ceaiul verde este plin de antioxidanți care au beneficii de sănătate pe scară largă, de la prevenirea bolilor, reducerea inflamației și chiar reducerea grăsimii de pe burtă", spune Trista Best.

"Aceștia acționează în organism pentru a preveni și reduce daunele celulare cauzate de toxine și radicali liberi, care pot provoca creșterea în greutate și dificultăți în pierderea în greutate", mai spune ea, notează Eatthis.

Ceaiul verde începe deja multe dintre diminețile noastre cu dreptul, iar acum putem avea o plăcere în plus știind că ceaiul ne ajută să radem kilogramele.

2. Kombucha

Dacă nu vă considerați o persoană prea pasionată de ceai, ați putea găsi o cale de mijloc distractivă în kombucha.

"Kombucha este o sursă puternică de probiotice, care ajută la susținerea bacteriilor intestinale sănătoase și la reducerea inflamației generale", spune Kelly Springer.

Băutura care combină în mod obișnuit ceaiul negru, fructe și condimente poate entuziasma pe oricine, iar gustul său acru, cel răcoritor, o face o plăcere să o bei.

3. Apă cu proteine

"Apa proteică este perfectă pentru a fi aruncată în gențile de gimnastică după antrenamente, este mai ușoară și mai puțin murdară decât prepararea shake-urilor proteice și are puține calorii. Proteinele promovează sinteza proteinelor musculare, ajutându-vă să vă simțiți sătul și vă susține sistemul imunitar", spune Heidi Skolnik.

Dacă nu ați încercat apa proteică, dar vă plac efectele shake-urilor proteice, această băutură poate schimba modul în care vă hidratați. Oferă-ți un impuls suplimentar atunci când ai nevoie și, în același timp, rade-ți lățimea burții cu arma secretă a oricărui fan de fitness.

4. Cafea

Începe-ți ziua cu un plus de energie și arde-ți grăsimea de pe stomac în cel mai bun mod posibil. O ceașcă de cafea poate face minuni pentru sănătatea noastră, iar experții cred acum că poate ajuta la reducerea taliei noastre în acest proces.

"Datorită faptului că are cofeină, aceasta îți accelerează metabolismul, permițându-ți să arzi mai multe grăsimi", spune Dr. Nikola Djordjevic, medic de familie.

De ce s-a MURIT de COVID. Alexandru Rafila: Mulți puteau fi salvați!

5. Ceaiul negru

"Ceaiul negru este și el bun, deoarece conține flavonoide și cofeină care îți stimulează metabolismul și digestia", spune Dr. Djordjevic.

Dacă vă place puțină cofeină dimineața, dar nu faceți cafea, ceaiul negru vă oferă impulsul de cofeină de care aveți nevoie, în timp ce vă dimensionați stomacul în acest proces. Pentru un mod proaspăt de a vă începe ziua, asigurați-vă că dați o șansă ceaiului negru.

6. Cidru de mere crud

"Oțetul de cidru de mere crud este grozav pentru reducerea grăsimilor datorită faptului că are acid acetic care scade nivelul de insulină, îmbunătățește metabolismul și suprimă pofta de mâncare, totul într-unul singur. Atâta timp cât nu te deranjează gustul, deși îl poți folosi întotdeauna în salate sau poți găsi modalități de a-l integra în dieta ta", spune Dr. Djordjevic.

Oțetul de băut ar putea părea exagerat, dar, pe măsură ce tot mai multe mărci lansează semnături "oțeturi de băut", această idee îndepărtată ar putea să nu mai pară prea ciudată. Atunci când vine vorba de a tăia din grăsimea de pe burtă, dați o șansă oțetului și vedeți despre ce este vorba în zvonuri.

7. Ceaiul de ghimbir

Dacă trebuie să renunțați la cofeină și doriți o băutură încercată care să vă ajute să pierdeți din greutatea stomacului, încercați o ceașcă de ceai de ghimbir.

"Ceaiul de ghimbir ajută la reducerea poftei de mâncare și la creșterea cheltuielilor calorice, ceea ce este perfect pentru a obține un impuls de energie înainte de un antrenament", spune Dr. Djordjevic.

8. Suc de legume crude

"Sucul de legume crude... este sărac în carbohidrați și bogat în fibre care reduc foamea, împiedicându-te să mănânci prea mult", spune Dr. Djordjevic.

Ai auzit mereu că ai nevoie de mai multe porții de legume în ziua ta, iar acum acestea te pot ajuta să arzi grăsimea suplimentară de pe burtă. Putem obține întotdeauna mai multe fibre, iar acest adaos hrănitor vă poate menține în mișcare pe parcursul zilei.

9. Suc de lămâie

Dacă nu vrei să dai pe gât un pahar de oțet și vrei ceva mai familiar, sucul de lămâie te poate ajuta să ții kilogramele jos.

"Sucul de lămâie este puternic pentru reducerea grăsimilor, deoarece este bogat în vitamina C și antioxidanți, ajutând la accelerarea sistemului digestiv", spune Dr. Djordjevic.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a înghiți sucul, îl puteți amesteca și cu apă pentru o versiune mai puțin acidă pe care o puteți bea mai ușor.

10. Suc de ananas

Dacă nu vrei să ai de-a face cu consumul de suc de lămâie, nu crede că nu poți consuma un suc obișnuit în timp ce continui să razi centimetri din talie. Pentru o schimbare de ritm mult mai răcoritoare, încearcă niște suc de ananas pentru a-ți menține obiectivele nutriționale pe drumul cel bun.

"Sucul de ananas, fiind unul dintre puținele fructe care au enzima bromelaină... face magie pentru sistemul tău digestiv", a declarat Dr. Djordjevic.

11. Coaja de psyllium

"Coaja de psyllium în apă, care este bogată în fibre, ajutând la indigestie", spune Dr. Djordjevic.

Dacă nu ați auzit niciodată de această băutură, ați pierdut ceva.

"Coaja de psyllium este o alegere excelentă pentru cei care doresc să accelereze pierderea în greutate și să reducă în grabă grăsimea de pe burtă.

Luat de obicei ca supliment sau amestecat în apă, Psyllium este în esență o fibră brută obținută din semințele plantei Plantago ovata. Este luat ca un laxativ care formează volumul, deoarece absoarbe apa din intestin, stimulând digestia. Vestea bună este că nu favorizează flatulența excesivă, precum alte laxative și suplimente digestive, ceea ce oricine poate aprecia!", continuă Dr. Djordjevic.

12. Apă plată

"Apa este partenerul tău perfect în gestionarea grăsimii de pe burtă", spune Amanda A. Kostro Miller.

"Nu numai că este esențială pentru viață, dar te poate ajuta să te simți sătulă dacă o bei la mese, la gustări și între mese. Acest lucru este foarte util dacă vă este foame între mese și nu doriți să adăugați la aportul zilnic de calorii", mai spune ea.

Atunci când trebuie să te hidratezi și să reduci kilogramele, apa te menține sătulă și arde greutatea. Nu știi cât de multă să bei? Aceasta este cantitatea de apă pe care trebuie să o bei pentru a pierde în greutate.

Topirea ghețarilor, un sfârșit pe care sigur nu ni-l dorim. Ce se întâmplă dacă dispar ghețarii, 9 efecte devastatoare: Fără curent, fără apă, foamete și consecințe economice severe

13. Apă spumantă

Dacă nu suporți ideea de apă obișnuită, poți obține în continuare beneficiile apei în timp ce îți condimentezi alegerea băuturii cu un pahar de apă carbogazoasă în schimb.

"Băutura apei spumante este mai mult despre ceea ce NU bei dacă ești mulțumit să bei apă spumantă.

Dacă sunteți un mare iubitor de carbonați/soda, puteți adăuga tone de calorii și zahăr cu un suc obișnuit. Treceți la apă minerală simplă, astfel încât să reduceți numărul de calorii și zahăr", spune Miller.

Pierderea grăsimii de pe burtă se poate dovedi o provocare, dar cu ajutorul acestor băuturi și cu puțină determinare, oricare dintre noi poate pierde în greutate și poate evita ca sărbătorile de sărbători să facă prea mult rău dietei noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel