De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Sucul de lămâie are o mulțime de utilizări de la uz culinar la cosmetică până la medicină.
Compușii antibacterieni din lămâi pot vindeca infecțiile gurii, cum ar fi gingivita, și pot acționa ca un laxativ în sistemul digestiv. Sucul de lămâie este o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient vital în prevenirea multor boli moderne.
Vitamina C este esențială în formarea oaselor, repararea țesutului conjunctiv și sănătatea gingiilor. Ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor și protejează împotriva deteriorării radicalilor liberi a celulelor. Cercetătorii au descoperit că tratamentul cu vitamina C ajută la prevenirea aterosclerozei prin întărirea pereților arterelor și este util în tratarea infertilității și a tulburărilor neurologice precum Alzheimer.
Sucul de lămâie este o sursă bogată de fitochimicale benefice și are multiple efecte benefice.
Iată câteva:
* efecte antibacteriene - Sucul de lămâie are proprietăți antibacteriene și antifungice. Compușii vegetali din concentratul de suc de lămâie au inhibat în mod eficient creșterea infecțiilor cu salmonella, stafilococul și candida într-un studiu. De asemenea, a fost eficient împotriva unei anumite bacterii rezistente la antibiotice, care provoacă pneumonie și infecții în sânge.
* tensiunea arterială mai mică - Cercetătorii japonezi au analizat o posibilă relație între consumul de suc de lămâie și tensiunea arterială. Au găsit o relație inversă, adică cu cât mai mult suc de lămâie ingerat de un subiect de testare, cu atât este mai mică tensiunea arterială. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina de ce compușii sucului de lămâie pot scădea tensiunea arterială.
* prevenirea cancerului - Sucul de lămâie este o sursă valoroasă de flavonoide care ajută la protejarea împotriva cancerului. Acești flavonoizi au proprietăți antioxidante și interferează cu dezvoltarea și răspândirea cancerului. Într-un studiu, sucul de lămâie a fost deosebit de eficient în inhibarea creșterii celulelor leucemice, arată webmd.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.