3 probleme vizibile pe care le provoacă partenerul și șefii. Radu Leca: Să nu cumva să spui "Dă-mi Doamne că duc"

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Stres - Foto: Freepik @katemangostar
Stres - Foto: Freepik @katemangostar

"Știi foarte bine cum trebuie să reacționezi, dar nu poți. Când ajungi să te simți liber pe bicicletă și plimbând câinele, este clar că ai ceva". Atunci corpul tău realizează 3 răspunsuri vizuale. 

Stresul provocat de partenerul de viață și de șefii de la locul de muncă poate avea consecințe semnificative asupra sănătății fizice și mentale.

Atunci când te confrunți cu conflicte constante și presiuni din partea celor dragi sau chiar de la locul de muncă, corpul tău poate reacționa prin eliberarea excesivă de hormoni de stres cum ar fi cortizolul. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate pe termen lung, inclusiv hipertensiune arterială, boli de inimă și un sistem imunitar slăbit.

În plus, stresul cronic poate contribui la tulburări digestive, insomnie și dureri cronice, afectând calitatea vieții și capacitatea de a te bucura de activități zilnice.

Nu cere să duci poveri, deoarece te poți trezi în situații unde știi cum să reacționezi, dar nu poți, spune psihologul.

Partenerul de viață se poate ascunde în spatele unor astfel de evenimente, la fel și șefii, iar corpul reacționează natural prin îngrășare, psoriazis, dermatită seboreică și nervozitate extremă.

Mai mult, psihologul spune că dacă te simți liber doar pe bicicletă sau plimbând câinele, este clar că ai o problemă.

"Să nu cumva să spui "Dă-mi Doamne că duc" fiindcă te trezești în mijlocul unor evenimente la care știi foarte bine cum trebuie să reacționezi, dar nu poți.

Partenerul alături de care tot construim, dărâmăm și iar construim, se poate ascunde în spatele evenimentelor la care nu putem reacționa (identic si pentru sefii de la job).

Și atunci corpul tău realizează 3 răspunsuri vizuale: te îngrași, îți apare psoriazis sau dermatita seboreică, ești extrem de nervos.

Când ajungi să te simți liber pe bicicletă și plimbând câinele, este clar că ai ceva. Și cel mai tare lucru este că nu poți face nimic ca să ieși.

Plimbi mai mult câinele și bicicleta și fugi mâncând pământul....fără să fugi", a scris psihologul Radu Leca pe pagina sa de Facebook.

Reține că pe lângă impactul asupra sănătății fizice, stresul relațional și profesional poate avea efecte devastatoare asupra sănătății mentale. Persoanele care se simt constant copleșite de așteptările partenerilor și ale șefilor pot experimenta sentimente de anxietate, depresie și epuizare emoțională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel