3 REMEDII NATURALE pentru tuse seacă

Dana Lascu |
Data publicării:
Când tusea e uscată simți că ai gâtul zgâriat pe interior. Foto: Pexels
Când tusea e uscată simți că ai gâtul zgâriat pe interior. Foto: Pexels

Aveți tuse uscată sâcâitoare, care vă provoacă disconfort? Încercați aceste 3 remedii naturale eficiente „de casă” pentru a calma durerile în gât.

Tuse uscată putem avea din mai multe motive, inclusiv din cauza COVID-19, ea fiind de altfel unui dintre simptomele timpurii ale bolii date de infecția cu c oronavirus. Este o tuse care nu produce mucus, motiv pentru care gâtul se simte uscat, zgâriat, dureros și aspru. 

S-ar putea chiar să experimentați o senzație de gâdilare în gât, ceea ce face extrem de dificilă înghițirea. Medicamentele prescrise de un medic trebuie luate așa cum sunt recomandate, dar există câteva remedii naturale, de casaă cum i se spune, care ar putea ajuta la calmarea ei. Iată care: 

Miere

Mierea are numeroase proprietăți anti-bacteriene și antifungice care ajută la calmarea gâtului uscat și dureros. Este bogată în antioxidanți care ajută la vindecare în caz că avem tuse uscată. Iată cum se ia: amestecăm 2 linguri de miere cu jumătate de cană de apă caldă, dar nu foarfte fierbinte, pentru că poate diminua beneficiile pe care mierea le are. Amestecul îl bem cât e cald. Asigurați-vă că beți acest preparat de două - trei ori pe zi pentru rezultate mai bune.

Ghimbir

În Ayurveda - medicina ayurvedică reprezintă sistemul de cunoștințe medicale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor-, ghimbirul este considerat un remediu excelent pentru o mulțime de afecțiuni medicale, inclusiv pentru tuse uscată. Proprietățile sale medicinale ajută la reducerea inflamației, iar proprietățile sale anti-bacteriene ajută la protejarea organismului împotriva diferitelor tipuri de viruși. Cum se prepară: consumul de ceai fierbinte de ghimbir în care am pus și 4- 5 cuișoare poate ajuta la calmarea durerii și a gâtului iritat.

Gargară cu apă sărată

Sarea ajută la distrugerea bacteriilor și la slăbirea (înmuierea) mucusului prins (uscat) în gât. Gargară cu apă caldă sărată nu va oferi o ușurare imediată, dar va ajuta la distrugerea bacteriilor pe termen lung. Este un remediu care se știe din bătrâni, care pare să funcționeze încă bine. 
Cum se prepară: Adăugați o lingură de sare zgrunjoasă într-o ceașcă de apă fierbinte și faceți gargară timp de 20 de secunde de 3 ori pe zi și veți vedea diferența!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel