5 alimente care îți îmbunătățesc sănătatea intestinală și te scapă de coșurile de pe față

Angela Sabău |
Data publicării:
Nuci
Nuci

Iată cinci alimente pe care ar trebui să incluzi în dietă pentru o mai bună sănătate intestinală, mai ales dacă ai o piele predispusă la acnee.

O întrebare frecventă pe care o aud nutriționiștii se referă la efectul pe care dieta îl poate avea asupra tenului. Nutriționiștii spun că, atunci când vine vorba de piele, putem încerca să folosim cele mai bune produse de îngrijire a pielii, să optăm pentru tratamente faciale și, de asemenea, să introducem medicamente și suplimente, dar toate acestea pot părea ineficiente fără o alimentație corectă. Pielea, fiind cel mai mare organ al corpului, este o reflectare a stării în care se află corpul în interior.

Conexiunea minte-intestin nu este doar metaforică. Creierul nostru și intestinul sunt cu adevărat conectate printr-o rețea extinsă de neuroni și hormoni care oferă în mod constant feedback despre cum vă simțiți, dacă sunteți stresat sau dacă sunteți atacat de vreun virus sau bacterie. Această „autostradă” a informațiilor se numește axa creier-intestin și oferă actualizări constante despre starea lucrurilor la cele două zone ale corpului. Acea senzație de diaree chiar înainte de examen sau de o întâlnire importantă este doar un exemplu al conexiunii dinter intestin și creier. Ești stresat și intestinul știe imediat.

Pielea este barometrul sănătății intestinale. Dacă digestia este slabă și te simți adesea constipat, ai arsuri la stomac sau ești balonat, acest lucru se poate datora activității microbiene scăzute din intestin de către microflora intestinală. Pentru o piele bună, sănătatea necesită o microbiotă intestinală sănătoasă.
Iată câteva moduri prin care poți îmbunătăți microbiota intestinală și poți obține acea piele cu aspect suplu, cu un ten clar și strălucitor.

1. Includeți în dietă două porții de alimente bogate în probiotice: alimentele fermentate precum caș, brânză, kimchi, kombucha și chefir, varză murată sunt surse excelente de probiotice pe care le puteți consuma zilnic pentru a vă îmbunătăți varietatea microflorei intestinale. Microflora intestinală facilitează o digestie mai bună și permite eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățind astfel sănătatea pielii.

2. Hidratarea: Puțini știu cât de importantă este apa pentru hidratarea pielii și îmbunătățirea sănătății intestinale. Încercați să consumați cel puțin doi litri de apă pe zi. De asemenea, puteți infuza apa cu câteva ierburi și bucăți de fructe proaspete pentru mai multe beneficii. Puteți include, de asemenea, un pahar de apă proaspătă de nucă de cocos cu făina de nucă de cocos, care nu numai că este bună pentru a vă echilibra electroliții, dar și pentru a vă hidrata pielea.

3. Includeți în dietă cel puțin 1 fruct zilnic, din categoria citricelor: Citricele sunt bogate în Vitamina C și antioxidanți care ajută la prevenirea inflamației și a petelor. Vitamina C ajută, de asemenea, la formarea colagenului care ajută la menținerea elasticității pielii și vă oferă acel lifting facial anti-îmbătrânire, fără riduri.

4. Consumați zilnic o mână de nuci și semințe: Nucile și semințele precum migdalele, nucile, semințele de in, semințele de chia, semințele de dovleac și semințele de susan sunt o sursă excelentă de acizi grași Omega 3 și vitamina E. Ambele sunt grăsimi de bună calitate pentru piele strălucitoare și păr delicios.

5. Includeți în dietă zilnic o porție de legume cu frunze de culoare verde închis: legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi spanacul, schinduful, frunzele de mărar, coriandru, menta, frunzele de muștar sunt o sursă excelentă de beta caroten care se transformă în vitamina A, care ajută la prevenirea acneei prin prevenirea înfundării porilor și îndepărtarea pielii moarte. De asemenea, ajută la îmbunătățirea tonusului pielii prin stimularea producției de vase de sânge.

Evitați alimentele care afectează microflora intestinală.

1. Limitați consumul de cafea și ceai: Cofeina și taninul din cafea și ceai oxidează organismul, provocând aspectul de piele lăsată. În schimb, treceți la ceai verde/ceai din plante.

2. Evitați toate alimentele ambalate, procesate și gata de consum, deoarece acestea conțin o mulțime de substanțe chimice, conservanți, grăsimi trans și conținut ridicat de sodiu care afectează negativ microbiota intestinală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel