Inflamația: alimentele care o țin la distanță. Sfaturi de la Harvard
Alimente ca fructe, semințe și ceaiul verde ajută la combaterea inflamației. Specialiștii de la Harvard fac câteva recomandări.
Inflamația, alimente. "Inflamația cronică joacă un rol central în unele dintre cele mai provocatoare boli ale timpului nostru, inclusiv artrita reumatoidă, cancer, boli de inimă, diabet, astm și chiar și Alzheimer", susțin experții de la Harvard Medical School. Potrivit acestora, cercetătorii își extind cunoștințele despre factorii care pot contribui la inflamație sau pot ajuta la contracararea acesteia, iar o mare parte din recomandările sugerate pentru un stil de viață sănătos, fără probleme de inflamație, se reduc la aceleași sfaturi de sănătate care vi le-a dat bunica.
Inflamația, alimente: ce să mâncăm
Specialiștii vă sfătuiesc să alegeți alimente sănătoase deoarece dieta joacă un rol important în inflamația cronică: "bacteriile noastre digestive eliberează substante chimice care pot impulsiona sau suprimă inflamația. Tipurile de bacterii care populează intestinele noastre și produsele lor secundare chimice variază în funcție de alimentele pe care le consumăm".
Iar unele alimente încurajează creșterea populațiilor de bacterii care stimulează inflamația, în timp ce altele au efectul opus.
Alimente recomandate:
1. Fructe si legume - majoritatea fructelor și legumelor colorate în mod natural conțin niveluri ridicate de antioxidanți și polifenoli - compuși potențial de protecție găsiți în plante.
2. Nuci si semințe - studiile au constatat că consumul de nuci și semințe este asociat cu markeri reduși de inflamație și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și diabet.
3. Băuturi - polifenolii din cafea și flavonolii din cacao se consideră că au proprietăți antiinflamatorii. Ceaiul verde este bogat atât în polifenoli, cât și în antioxidanți.
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
