5 alimente care îți stimulează producția de colagen: pielea ta va arăta mai tânără

Angela Sabău |
Data publicării:
 Aspectul tenului rămâne tânăr         Foto: pinkvilla.com
Aspectul tenului rămâne tânăr Foto: pinkvilla.com

Alimentele pe care le consumăm au efect direct asupra pielii noastre. Iată cinci alimente care stimulează producția de colagen și ne ajută să avem o piele tânără.

O dietă echilibrată care include alimente proaspete și sănătoase este o necesitate pentru bunăstarea ta generală. Nu numai că afectează creșterea corpului, ci și menține pielea sănătoasă. Aspectul tineresc al pielii are foarte mult de-a face cu ceea ce mănânci și totul se reduce la colagen.

Colagenul este o proteina care ajuta la conferirea pielii structura, elasticitate și ajută în reducerea procesului de îmbătrânire. Colagenul este proteina care te ajută să arăți tânăr și proaspăt. Îndepărtează pielea palidă, reduce tendința de a avea riduri. Există o mulțime de suplimente de colagen disponibile care ajută la creșterea colagenului pielii.

Iată 5 alimente pe care ar trebui să le consumi pentru a stimula colagenul.

Pui

Puiul conține țesut conjunctiv care face din pui o sursă primară de colagen. Gâtul și cartilajul de pui sunt o sursă bogată de colagen pentru piele și articulații. Sunt bune și pentru tratarea artritei.

Roșii

Roșiile sunt o sursă bogată de vitamina C, care este esențială pentru producerea de colagen. Chiar și o singură utilizare a roșiilor în felul de mâncare poate contribui cu până la 30% la producția de colagen. Are un antioxidant puternic care este benefic pentru piele.

Albuș de ou

Albușurile de ou conțin țesut conjunctiv care conțin cantități uriașe de prolină, care este esențială pentru producerea de colagen. Albușurile de ouă pot fi consumate la micul dejun în fiecare zi.

Citrice

Colagenul necesită multă vitamina C și, deoarece citricele sunt bogate în vitamina C, ar trebui să includeți multe fructe citrice în dieta dumneavoastră. Citricele precum portocalele, grapefruitul, lămâile sunt toate esențiale și pot fi adăugate ca element în salatele tale.

Usturoi

Usturoiul are o aromă gustoasă și poate fi adăugat la mesele dumneavoastră în timp ce gătiți. Puteți adăuga niște usturoi la curry, paste și alte mâncăruri sărate. Ajută la producția de colagen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel