5 beneficii uimitoare ale consumului de SFECLĂ

Anisia Nica |
Data publicării:
5 beneficii uimitoare FOTO: Pexels @roman odintsov
5 beneficii uimitoare FOTO: Pexels @roman odintsov

Sfecla are proprietăți medicinale. Care sunt acestea și cum te ajută să slăbești?

Sfecla este un aliment dulce, accesibil la preț și ne oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Sfecla conține acid folic, mangan, potasiu, cupru, magneziu, vitamina C, fier și vitamina B6.

Te ajută să slăbești

Sfecla are puține calorii, conține fibre, proteine și vine în ajutorul celor care se luptă cu kilogramele în plus. În urma consumului de sfeclă crește rezistența la antrenament, iar potasiul din sfeclă te ține alert o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, sfecla îmbunătățește digestia și scade riscul de apariție a cancerului de colon sau a sindromului de colon iritabil.

Scade hipertensiunea arterială

Sfecla contribuie la reglarea tensiunii arteriale și are efect hipotensiv. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială pot bea zilnic un pahar cu suc de sfeclă pentru a vedea rezultate. Hipertensiunea arterială reprezintă și punctul de plecare al atacului vascular cerebral sau al bolilor cardiovasculare, precum infarctul miocardic.

Efect antiinflamator

Consumul de sfeclă scade inflamațiile din corp. Procesele inflamatorii sunt prezente în orice boală cronică, în special în bolile de inimă, bolile de ficat și în diabet. Persoanele cărora nu le place gustul de sfeclă pot beneficia de suplimentele alimentare cu sfeclă care sunt disponibile pe piață.

Scade riscul de demență

Sfecla intervine în sănătatea sistemului nervos și scade riscul apariției bolilor degenerative, precum: boala Alzheimer sau boala Parkinson. Sfecla conține magneziu și vitamine din complexul B care îmbunătățesc funcția cognitivă și protejează sistemul nervos. Se pare că sucul de sfeclă contribuie la oxigenarea eficientă a creierului.

Recomandată în perioada sarcinii

Sfecla conține acid folic (vitamina B9) necesar în dezvoltarea normală a fătului. Acesta este recomandat în perioada sarcinii deoarece previne malformațiile congenitale. Acidul folic mai poate fi găsit în broccoli, spanac, fasole și fructe de mare.

Vezi și: Sfecla, leguma de sezon cu multe beneficii. Dr Mihaela Bilic: este prietena siluetei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel