5 moduri rapide de a slăbi și de a scăpa de balonare

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Endometrioză    Foto: Pixabay
Endometrioză Foto: Pixabay

Balonarea este o acumulare de alimente și gaze în stomac și intestine care vă poate face să arătați mai grasă decât sunteți. Iată 5 moduri ușoare de scăpa de ea și de slăbi 2-3 kilograme:

Balonarea este o afecțiune în care stomacul și intestinele se simt umflate cu o acumulare de alimente și aer. De obicei, ea este cauzată de producția excesivă de gaze sau de tulburări ale mișcării mușchilor sistemului digestiv. De multe ori provoacă disconfort și senzația că „plesnești”. Iată câteva dintre modalitățile ușoare de a te simți instantaneu mai puțin umflat și a slăbi 2-3 kilograme odată cu asta.

Începeți ziua cum trebuie

Dacă ești balonat în mod regulat, începe ziua chiar cu o ceașcă de apă fierbinte cu lămâie și miere. Acest lucru va elimina toate toxinele din corp pentru a începe ziua cu stomacul gol. Pentru un efect suplimentar, puteți adăuga turmeric și scorțișoară la acest amestec pentru proprietățile lor anti-inflamatorii.

Beți apă

E foarte important să consumați apă pe tot parcursul zilei. Apa nu are toxine sau proprietăți de balonare și, de asemenea, nu va lăsa alimentele și gazele să se blocheze în stomac și în intestine.

Mestecați mai încet

Când mestecați mai repede, aveți tendința de a înghiți mai mult aer, care rămâne în stomac. Deci, la prânz mâncați încet și uitați de guma de mestecat (care și ea contribuie la balonare din același motiv: înghițiți aer când o mestecați) 

Evitați produsele lactate

Intoleranța la lactoză este un lucru real, chiar dacă aveți cea mai ușoară formă. Produse lactate, cum ar fi laptele, brânza, iaurtul sau chiar untul, pot fi digerate mai greu. Evitați să le consumați dacă observați că vă balonați de fiecare dată când o faceți. Astfel de intoleranțe se pot dezvolta din senin, chiar dacă toată viața ați consumat lactate. 

Faceți o plimbare / Faceți yoga

Activitatea fizică poate ajuta la normalizarea acestor mișcări intestinale. Anumite ipostaze de yoga pot ajuta, de asemenea, în controlarea zonei abdomenului, care ajută la eliberarea întregului aer din corp. Dacă nimic nu funcționează, încercați să faceți o plimbare în jurul blocului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel