5 REȚETE de slăbit cu GHIMBIR. Topesc kilogramele de la o zi la alta

Dana Lascu |
Data publicării:
Ghimbir, turmenic. Foto: Pixabay
Ghimbir, turmenic. Foto: Pixabay

Dacă vreți să slăbiți, ghimbirul este ideal pentru că, printre altele, accelerează metabolismul, topește grăsimile și scade nivelul de zahăr din sânge. Iată 5 rețete cu ghimbir ca să topești kilogramele unul după altul: 

Ghimbirul, ca să enumerăm doar câteva dintre beneficiile sale, se știe că topește grăsimile și accelerează metabolismul, previne arsurile la stomac și apariția gazelor, scade nivelul de zahăr din sânge deoarece crește sensibilitatea la insulină, și are un efect antiinflamator asupra organismului, este bun pentru greață și amețeli. Prevenirea unor tipuri de cancer și îmbunătățirea imunității, datorită gingerolului și shogaolului, care au efecte antiinflamatorii și antioxidante, prevenind deteriorarea radicalilor liberi asupra celulelor. Unele studii indică faptul că putea preveni cancerul pancreatic, gastro-intestinal și colorectal. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă, deoarece ghimbirul reduce vâscozitatea sângelui atunci când este utilizat în cantități mari, iar consumul acestuia de către persoanele care iau în mod regulat anticoagulante, cum ar fi aspirina, ar trebui să fie supravegheat de nutriționist pentru a evita riscul de hemoragie.

Următoarele rețete cresc beneficiile ghimbirului, în special în ceea ce privește pierderea în greutate:

1. Ceaiul simplu de ghimbir

Ceaiul de ghimbir trebuie preparat în următoarea proporție: o bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt și ras la 300 ml de apă se pun la fiert circa 5-8 minute. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă să se răcească. Se strecoară și se bea de trei ori pe zi, înainte de mese. 

Pentru a mări efectul de slăbire al ghimbirului este important să urmați o dietă cu conținut scăzut de grăsimi și fără zahăr, și să faceți exerciții fizice în mod regulat.

2. Ghimbir cu scorțișoară

În ceaiul de ghimbir se poate pune și scorțișoară pentru a spori efectele de scădere în greutate ale acestuia. Scorțișoara stimulează arderea grăsimilor și ajută la scăderea poftei de mâncare, deoarece conține fibre care dau senzația de sațietate. În plus, ajută și la reglarea nivelului zahărului din sânge, la scăderea colesterolului, a trigliceridelor și a tensiunii arteriale.

O bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt și ras la 300 ml de apă se pun la fiert cu o jumătate de linguriță de scorțișoară, timp circa 5-8 minute. Se lasă să se răcească acoperit și se bea de 3 ori pe zi. 

3. Ghimbir cu turmeric

Turmericul este cunoscut ca unul dintre cele mai puternice ingrediente antiinflamatoare și antioxidante, aducând beneficii pentru sănătate, cum ar fi potențarea sistemului imunitar, producția de hormoni și circulația.

Adăugați 1 bucată de 3 cm de ghimbir la 500 ml de apă și fierbeți timp de 5-8 minute. Când opriți focul, adăugați  2 lingurițe de turmeric, apoi acoperiți ibricul și lăsați-l să se răcească / infuzeze timp de 10 minute înainte să îl beți.

4. Ghimbir cu suc de ananas

Ghimbirul cu suc de ananas este o alegere excelentă pentru zilele toride, ca un ajutor pentru digestie. Pe lângă proprietățile digestive ale ghimbirului, ananasul conține bromelaină, o enzimă care ajută la digestia proteinelor. Puneți un ananas feliat într-un blender cu una sau două bucăți de ghimbir (de circa 2-4 cm fiecare), amestecați și serviți-l la rece, fără strecurare și fără a adăuga zahăr. De asemenea, puteți adăuga mentă și gheață pentru a face sucul mai gustos.

5. Limonadă de ghimbir

Pentru zilele calde, o opțiune excelentă este de a face limonadă de ghimbir, care vă va ajuta să și slăbiți.

Aveți nevoie de 1 litru de apă; 4 lămâi; 25 g de ghimbir, ras sau măcinat. Stoarceți sucul a patru lămâi într-o carafă, adâugați apa și ghimbirul ras. Lăsați amestecul să stea la frigider timp de cel puțin 30 de minute. Limonada se bea pe parcursul zilei, de exemplu, ca înlocuitor pentru un litru de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel