9 greșeli pe care le faci când îți măsori porția de mâncare: cum pot fi evitate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente
Alimente

Iată nouă greșeli frecvente pe care le fac persoanele care țin dietă, atunci când iau în calcul cantitatea de mâncare consumată.

 

Aproape toată lumea face greșeli în dimensiunea porțiunilor, mai ales atunci când încearcă să slăbească. Acestea sunt alimentele pe care majoritatea dintre noi le consumăm în exces.

Greșeli ale dimensiunii porției

Cereale

Pentru unele cereale, o cană este dimensiunea de servire recomandată. Dar Asociația Americană pentru Diabet listează 3/4 ceașcă ca o porție sugerată. Dacă turnați cerealele direct în castron, sunt mari șanse să mâncați până la două porții. Și dacă umpleți vasul (așa cum facem majoritatea dintre noi) este posibil să mâncați 3-4 porții.

Piept de pui

Proteina slabă este sănătoasă, nu-i așa? Dar dacă mâncați un piept de pui întreg la cină, s-ar putea să mâncați prea mult.

Porția unică de pui recomandată este de 3-4 uncii, cam de dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Unii oameni își folosesc palma ca ghid. În funcție de furnizor, unele porții de piept de pui sunt de două ori sau chiar de trei ori mai mari decât o porție recomandată. Caloriile din pieptul de pui vă pot strica dieta.

Hamburger

Dacă numărați hamburgerul ca o porție de carne de vită, probabil că subestimați caloriile pe care le-ați consumat.

Un burger de patru uncii este puțin mai mare decât dimensiunea recomandată de servire de trei uncii. Dar mulți burgeri, în special cei serviți la restaurante, au o greutate de 1/3 până la 1/2 de kilogram. S-ar putea să mănânci de două ori mai multe calorii decât crezi.

Cafea

Ceașca de cafea de dimineață ar putea fi elementul care vă și poate fi cel mai nesănătos lucru pe care îl consumi toată ziua dacă adaugi smântână lichidă. Și nu se schimbă lucrurile nici dacă utilizați sortimentul fără grăsimi, deoarece acestea au de obicei zaharuri adăugate pentru a compensa gustul. O porție de smântână lichidă este cantitatea de o lingură, dar puțină lume măsoară cu lingura atunci când toarnă lapte condensat sau smântână lichidă în cafea.

Dacă beți mai mult decât porția recomandată (nu uitați să numărați fiecare ceașcă de cafea!), Atunci zahărul adăugat în smântâna fără grăsimi începe să se adune rapid.

Spray de gătit

S-ar putea sări peste ulei sau unt atunci când gătești mese sănătoase acasă. Dar s-ar putea să neglijați să țineți cont de caloriile din spray-ul dvs. de gătit. Dacă utilizați uleiul spray pentru a evita adăugarea de calorii în alimentele dvs., poate ar fi bine să știți că o porție de spray înseamnă a pulveriza 1/4 de secundă. Majoritatea persoanelor care îl folosesc nu cronometrează cât timp durează pulverizarea.

Centrul pentru Științe de Interes Public a evaluat spray-ul și a raportat că un spray mai tipic de șase secunde ar avea 50 de calorii și 6 grame de grăsime.

Pâine

Dacă vă pregătiți un prânz sănătos dintr-un sandviș cu carne slabă și legume pe pâine integrală, felicitări! Probabil că evitați în mare parte depunerea de grăsime pe burtă. Dar ai înregistrat cu acuratețe caloriile din pâinea integrală? Dacă credeți că sandwich-ul dvs. este egal cu o porție, mai gândiți-vă. Pentru multe produse din pâine, o porție înseamnă doar o felie de pâine.

Fructe

O porție sănătoasă de fructe proaspete este o alternativă excelentă la un desert bogat în grăsimi. Dar dacă vă numărați caloriile sau urmăriți aportul de zahăr, trebuie să monitorizați cât mâncați. Luați strugurii de exemplu. Dacă o să consumați un castron de struguri, nu considerați că ați mâncat o porție de struguri.

O porție (de ceașcă) de struguri înseamnă doar 16 struguri. Scoateți calculatorul înainte de a mânca.

Băuturi carbogazoase

Băuturile cu zahăr sunt dintre cele mai ușor de consumat în exces. Le punem adesea lângă noi și bem fără să ne gândim. Dar caloriile din sucuri se adună, chiar dacă bei doar una pe zi! Și din multe motive, sucurile dietetice nu sunt o alternativă bună.

Dressing pentru salata

O salată sănătoasă este o alternativă excelentă la o masă bogată în amidon și bogată în grăsimi. Însă sosul pentru salată poate adăuga calorii care ar putea da peste cap orice contor de calorii. După unele estimări, multe salate de restaurant conțin peste 500 de calorii, cel mai adesea datorită pansamentului gras.

O măsură pentru servirea sosului de salată este de doar două linguri. Dacă o să comandați dressingul suplimentar, chelnerul va aduce probabil mult mai mult decât atât și cele mai multe persoane dacă ești ca mul vor folosi pe tot.

Cum să calculați corect porțiile

Indiferent ce fel de mâncare mâncați, dimensiunea porției contează. Chiar dacă alegeți alimente „sănătoase”, ar trebui să aveți în vedere cantitatea pe care o consumați. Dar este posibil să nu puteți utiliza eticheta privind valorile nutriționale ca ghid. Aceasta este o gafă destul de frecventă.

Cel mai bun mod de a gestiona controlul porțiilor este să vă măsurați alimentele cu orice unitate de măsură pe care o aveți în bucătărie, cum ar fi o ceașcă, lingura sau un cântar de bucătărie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel