98% dintre căpșunile de pe piață au pesticide! De ce trebuie să le ții în oțet cu apă

Dana Lascu |
Data publicării:
Căpșunile sunt crescute forțat cu pesticide. Foto: Tetiana Bykovets / Unsplash
Căpșunile sunt crescute forțat cu pesticide. Foto: Tetiana Bykovets / Unsplash

Piețele și supermarketurile sunt pline de căpșuni, majoritatea din import, însă experții trag atenția că mare parte din ele sunt tratate cu pesticide și că pentru a evita ingerarea de reziduurile periculoase trebuie să le alegem bine și să le spălăm într-un anume fel. 

Căpșunile care apar pe piață înainte să fie sezonul lor conțin chimicale care le fac să crească repede, să nu fie atacate de dăunători și să fie foarte mari, dar fără să aibă gustul pe care-l știam din copilărie.

Căpșunile conțin peste 10 tipuri de chimicale, iar unele dintre ele ajung și la 17, potrivit Environmental Working Group (EWG), organizația nonprofit din SUA. Au fost depistate pesticide în 40% dintre căpșuni.

Organizația analizează an de an datele de testare și identifică fructele cu cel mai mare număr de pesticide. 98% dintre căpșuni, piersici, nectarine și mere au fost tratate cu cel puțin un produs chimic. În plus, testele au fost efectuate după ce fructele au fost spălate și curățate.

Cum scăpăm de pesticidele din fructe și legume

Pentru a elimina pesticidele, aveți nevoie doar de oțet alb și apă. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 90% apă și 10% oțet alb într-un vas mai mare și lasati fructele și legumele să se înmoaie în acea soluție timp de cel puțin 20 de minute. După aceea, clătiți-le bine cu apă rece, notează Antena3. 

După perioada în care le-ați lăsat la înmuiat veți observa pe fundul vasului reziduul de pesticide ascuns în fructe și legume. Această metodă vă scapă de 70% din reziduuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel