Activitatea care crește optimismul și ține depresia la distanță

Unele forme de meditație pot ameliora simptomele depresiei și pot crea o perspectivă mai pozitivă asupra vieții.

Cercetările arată că menținerea unui obicei continuu de meditație vă poate ajuta să mențineți aceste beneficii pe termen lung.

 

Unele forme de meditație pot duce, de asemenea, la o imagine de sine îmbunătățită și o perspectivă mai pozitivă asupra vieții.

Două studii privind meditația mindfulness au constatat scăderea depresiei la peste 4.600 de adulți. (studiu 1 -  publicat în jurnalul medical JAMA, studiu 2 - publicat în revista Psihomatrics)

Un studiu (link direct), a analizat 18 voluntari care au practicat meditația pe parcursul a trei ani. Studiul a descoperit că participanții au înregistrat scăderi pe termen lung ale depresiei.


Produsele chimice inflamatorii numite citokine, care sunt eliberate ca răspuns la stres, pot afecta starea de spirit, ducând la depresie. O revizuire a mai multor studii sugerează că meditația poate reduce depresia prin scăderea acestor substanțe chimice inflamatorii. 

Un alt studiu controlat a comparat activitatea electrică din creierul oamenilor care au practicat meditația mindfulness și din creierul celor care nu au făcut-o.

Cei care au meditat au avut schimbări măsurabile ale activității în domenii legate de gândirea pozitivă și optimismul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel