Activitatea pe Instagram, influențată de oxitocină? STUDIU despre relații și comportament

Adisa Codruț |
Data publicării:
Telefon
Telefon

Unele dovezi susțin că variațiile genei care codifică receptorul de oxitocină ar putea explica diferențele interpersonale în unele comportamente. 

Un studiu recent, la scară mică, susține că există o asociere între legăturile dintre receptorii de oxitocină, atașamentul adulților și utilizarea rețelelor sociale. Au descoperit că persoanele cu o anumită variantă a genei care codifică receptorul de oxitocină tind să urmărească mai mulți oameni pe Instagram. Cu toate acestea, studiul este preliminar și există multe limitări.

Oxitocina joacă un rol în dezvoltarea legăturilor sociale. Oxitocina este un hormon care joacă un rol în reproducere și, de asemenea, influențează comportamentul.

Cercetătorii au demonstrat că oxitocina joacă un rol important în modul în care mamiferele socializează. Cu toate acestea, în timp ce oxitocina poate promova un comportament prosocial, rolul său depinde de context. Într-un articol de revizuire din revista Psychoneuroendocrinology, cercetătorii au subliniat că într-un mediu sigur, oxitocina ar putea promova comportamentul prosocial, în timp ce într-un mediu nesigur, ar putea încuraja un comportament mai antisocial.

Unele dovezi sugerează că variațiile genei care codifică receptorii de oxitocină - OXTR - ar putea influența, de asemenea, modul în care oxitocina afectează comportamentul.

Deși rămân o mulțime de întrebări, descoperirile cercetărilor au implicat, de asemenea, polimorfisme OXTR în mai multe condiții, inclusiv tulburări de alimentație, depresie și tulburări de neurodezvoltare, potrivit Medical News Today.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel