Adepții unui cult religios, rate mai mici de cancer și de deces

Un studiu recent a găsit rate mai mici de moarte prematură și cancer la Adventiștii de ziua a șaptea, în comparație cu populația generală din SUA.
Publicat recent în revista CANCER, un jurnal revizuit de la egalitate al Societății Americane de Cancer, studiul a găsit, de asemenea, rezultate similare atunci când limitează analiza soar la Adventiștii de culoare și la populația generală de culoare, notează Eurekalert.
Comportamentele de sănătate promovate de Biserica Adventistă de Ziua a șaptea includ interzicerea fumatului, consumul unei diete bazate pe plante, exerciții fizice regulate și menținerea greutății normale a corpului. Cercetările anterioare sugerează că adventiștii de ziua a șaptea au riscuri mai mici de cancer, boli de inimă și diabet, iar în California, trăiesc mai mult decât populația generală. Rezultatele variază însă în funcție de tipul de cancer.
Gary Fraser, doctor, de la Universitatea Loma Linda din Loma Linda, California, și colegii săi au comparat ratele de deces și incidența cancerului între un grup de persoane adventiste de ziua a șaptea și un eșantion reprezentativ al populației din SUA. Mai exact, cercetătorii au analizat datele din Studiul de Sănătate Adventist incluzionat la nivel național și o populație de recensământ din SUA și s-au ajustat pentru diferențele de educație, locația de reședință și obiceiurile de fumat din trecut, astfel încât acești factori nu ar explica niciunul dintre rezultatele obținute.
Echipa a descoperit rate semnificativ mai mici de deces din orice cauză, precum și o incidență mai mică a tuturor cancerelor combinate la populația adventistă (cu 33% și respectiv 30 la sută) și rate mai mici de incidență specifică pentru cancerul de sân, colorectal, rectal și cancerul pulmonar (cu 30%, 16%, 50%, respectiv 30%). Ratele de deces și incidența tuturor cazurilor de cancer combinate au fost, de asemenea, semnificativ mai scăzute în rândul persoanelor adventiste de culoare, comparativ cu persoanele de culoare din populația recensământului din SUA (cu 36% și, respectiv, 22%).
Dr. Fraser a menționat că rezultatele nu identifică în mod clar cauzele beneficiilor pentru sănătate experimentate de adventiști, dar alte studii au furnizat dovezi că obiceiurile alimentare pe bază de plante alese de mulți adventiști sunt un factor important. „Vegetarienii adventiști au mai puțin exces de greutate, diabet, hipertensiune arterială, colesterol crescut în sânge, boli coronariene și mai multe tipuri de cancer în comparație cu non-vegetarieni adventiști", a spus el. „Astfel, concluziile din acest raport care compară toți adventiștii - vegetarieni și non-vegetarieni - cu americanii obișnuiți sunt în mare măsură așteptate și sugerează cu tărie că aceste avantaje pentru sănătate pot fi disponibile tuturor americanilor care aleg diete similare, în plus, desigur la alte binecunoscute alegeri prudente ale stilului de viață, cum ar fi activitatea fizică regulată, evitarea fumatului și menținerea greutății corporale. "
-
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!