Aerobic, efecte de tratament antidepresiv. Analiză

Dana Lascu |
Data publicării:

Aerobic, efecte de tratament antidepresiv. O analiză a mai multor studii clinice controlate randomizate arată că exercițiul aerobic supravegheat are efecte mari de tratament antidepresiv pentru pacienții cu depresie majoră.

Aerobic, efecte de tratament antidepresiv. O meta-analiză a studiilor clinice controlate randomizate arată că exercițiul aerobic supravegheat are efecte mari de tratament antidepresiv pentru pacienții cu depresie majoră. Revizuirea sistematică și meta-analiza sunt publicate în jurnalul Depresie și Anxietate (Depression and Anxiety).

În cadrul a 11 studii clinice alese pentru a fi analizate, care au inclus 455 de pacienți adulți (cu vârsta între 18 și 65 de ani) cu depresie majoră ca tulburare primară, exercițiul aerobic supravegheat a fost efectuat în medie timp de 45 de minute, la o intensitate moderată, de 3 ori pe săptămână, și timp de 9,2 săptămâni. Analiza a constatat un efect antidepresiv general semnificativ, comparativ cu medicamente antidepresive și / sau terapiile psihologice.

Oricum ai analiza, tot are efecte antidepresive

De asemenea, exercițiul aerobic a evidențiat efecte antidepresive „moderate până la mari" în studiile cu persoane cu risc mai scăzut de depresie, precum și efecte antidepresive mari în studiile pe termen scurt (până la 4 săptămâni) și în cele care implică preferințe pentru exerciții fizice.

Analiza subgrupurilor a evidențiat efecte comparabile pentru exercițiile aerobice în diferite setări și formate, atât în ambulator cât și pacienții tratați în afara clinicilor, indiferent de gravitatea simptomelor.

Colectiv, această analiză a constatat că exercițiul aerobic supravegheat poate sprijini în mod semnificativ tratamentul depresiei majore în serviciile de sănătate mintală", a spus autorul principal dr. Ioannis D. Morres, de la Universitatea din Thessaly, în Grecia.

Analiza, integrală, poate fi consultată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel