Al doilea pacient decedat la Institutul Marius Nasta. Alertă, bacterie periculoasă.

Dana Lascu |
Data publicării:
Bolnav
Bolnav

Încă un pacient a decedat la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, după ce a fost contaminat cu o bacterie periculoasă. Pacientul era internat la secția de Anestezie Terapie Intensivă. Este a doua persoană care a murit în acest spital, primul pacient decedând ieri.

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta", cea care a anunat DSP București de contaminare, spune că a cerut ajutor imediat ce s-a constatat infecția cu acinetobacter, o bacterie periculoasă rezistentă la antibiotice. Toți pacienții internați din ultima lună vor fi analizați pentru a vedea dacă vorbim sau nu de un focar. 

Încă două persoane sunt infectate

„Conform legislației în vigoare am cerut suport și asistență din partea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, ai cărei reprezentanți se află în spital. Ne ajută la luarea măsurilor corecte pentru astfel de situații, la monitorizarea cazurilor din ultima lună și la efectuarea unei anchete epidemiologice corecte. (...) Din momentul declarată cazurilor către DSP am avut două decese, în ultima săptămână, și în acest moment sunt două persoane infectate. Menționez însă că cele două persoane infectate sunt tratate și se respectă regulile de protecție specială. Pentru aceste două paciente avem în acest moment doar tipul de bacterie – acinetobacter - și nu subtipurile, și că pentru toți pacienții au fost recoltate probe care sunt trimise la Institutul Cantacuzino, pentru că este foarte important, atunci când declarăm un focat de infecție nosocomială să vedem dacă există legătură între cazuri", a spus Dr. Beatrice Mahler.

În ce-l privește pe primul pacient care a decedat din cauza contaminării că această bacterie, managerul spune că acesta nu era internat de mult timp la Marius Nasta.

„Pacientul care a decedat ieri este un pacient care a venit la Institutul „Marius Nasta" prin transfer de la altă unitate, care avea multiple alte comorbidități și afecțiuni extrem de severe, care a necesitat o asistență specială în Secția de Terapie Intensivă, care avea confirmarea prezenței acestei bacterii în aspiratul bronșic".

Internările la Terapie Intensivă, stopate

Deocamdată oficial nu este declarat focar de infecție la Institutul Marius Nasta.

„Se poate face acest lucru doar dacă se dovedește că există o legătură între aceste cazuri", a explicat dr. Beatrice Mahler.

Pentru a proteja pacienții, momentan internările au fost oprite, „sunt alte spitale, spitale de urgență, care pot să a sigure. (...) Institutul Marius Nasta are un salon de Terapie Intensivă cu număr limitat de locuri, cu patru paturi de terapie intensivă respiratorie. Celelalte paturi sunt destinate terapiei intensive post operatorii. Există și un salon de izolare care este destinat acestor cazuri infectate", a continuat managerul.

Deocamdată nu se știe exact dacă pacienții au fost contaminați în Marius Nasta sau dacă nu cumva bacteria nu a venit odată cu pacientul transferat. „Rezultatele finale vor fi obținute peste o săptămână", a mai spus Beatrice Mahler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel