Alimente grase, dar sănătoase! Ce ai voie să mănânci la dietă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Da, există alimente grase dar sănătoase. Dietele de obicei presupun eliminarea a tot ce e gras, dar există grăsimi care sunt „sănătoase” și pe care organismul le poate folosi, în procesele sale, cu ușurință. Iată care sunt acestea.

Cap de serie pe lista de alimente grase dar sănătoase este peștele!

Peștele:

În mod natural, peștii grași, cum ar fi somonul, macrou, heringul, sardinele și tonul sunt surse bune de acizi grași omega-3. Aceștia sunt grăsimi „bune" care vă ajută să vă mențineți sănătatea inimii. Acizii grași omega-3 vă pot ajuta, de asemenea, să vă păstrați creierul sănătos, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți. American Heart Association recomandă să mâncați două porții de pește gras pe săptămână. O porție este de 100 de grame - aproximativ de mărimea unui pachet de cărți de joc. Încercați să îl serviți la grătar sau fiert, nu prăjit în ulei, că are el suficient!

Avocado

Întins pe o felei de pâine sau făcut guacamole, gustosul avocado este bun pentru inimă și poate ajuta la ameliorarea simptomelor osteoartritei, datorită grăsimilor sănătoase pe care le conține.

Avantajul suplimentar? Când mănânci avocado cu alte alimente, el ajută organismul să-și absoarbă mai bine nutrienții. Jumătate de avocado mediu însemană o porție și are aproximativ 115-160 de calorii.

Semințele

Semințele de dovleac, semințele de floarea-soarelui și semințele de susan cât puteți ține într-un pumn. Au grăsimi bune care pot reduce colesterolul. În general, grăsimile care provin de la plante sunt mai sănătoase decât cele provenite din alimente de origine animală. Grasimile „rele" se găsesc în alimentele din carne procesată (exemplu mezelurile), produsele lactate cu conținut mare de grăsimi și unele alimente de-a gata (mâncăruri gătite, de la magazin). Verificați etichetele produselor alimentare pentru a vedea cât de multă grăsime conțin și de ce tip. Limitați grăsimile saturate și evitați grăsimile trans.

Nucile sau sâmburii

De la alune de pădure până la pecan, toate nucile sau sâmburii sunt buni pentru inima ta. Nucile, în special, furnizează grăsimi sănătoase. Dar nu exagerați, însă. Doar pentru că grăsimile sunt sănătoase nu înseamnă că poți mânca cât vrei. O porție normală are cel mult 50 de grame. Dacă vă place să numărați, asta însemană: 14 jumătăți de nucă, 23 de migdale, 28 de arahide, 18 caju și 19 jumătăți de pecan.

Uleiul de masline

Dacă vă pregătiți salata, încercați uleiul de măsline. Este bogat în grăsimi bune. Amintiți-vă, totuși: Este întotdeauna inteligent să urmăriți cât de multă grăsime mâncați - chiar și când e vorba de o grăsime bună. Așa că gătiți cu mai puțin ulei decât o cere rețeta. Sau utilizați un spray cu ulei de măsline. Are multe calorii și nu ar trebuie că mâcați pe zi mai mult de trei linguri (fiecare are cam 100 de calorii!).

Ouăle

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine „necostisitoare". Un ou mare, fiert tare are 5,3 grame de grăsime, în cea mai mare parte grăsimi sănătoase, arată experții în nutriție de la WebMD.com

Semințele și uleiul de in

Ca parte a unei alimentații sănătoase, grăsimile bune vă pot ajuta să vă faceți pielea să arate bine – mai fermă și mai tânără. În plus, semințele de in adaugă fibre și pot ajuta la ameliorarea inflamației. Obțineți grăsimi bune dacă presărați peste salată o linguriță de semințe de in sau una de ulei de in atunci când căliți ceva.

Fasole

Indiferent ce culoare ar avea, fasolea e bună pentru dietă! Are omega-3, care vă poate îmbunătăți starea de spirit, atenția și concentrarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel