Alimente: pe cât de comune, pe atât de periculoase

Alimente foarte des consumate precum ciupercile, unele soiuri, sau merele – prin sâmburi - conțin anumite substanțe care nu sunt sănătoase pentru organism.
Alimente, comune. Unele alimente ca sâmburii de mere și cireșe sau anumite soiuri de ciuperci nu sunt sănătoase pentru corp, susțin cei de la platforma de știri medicale webmd.com.
Potrivit acestora, iată o listă cu câteva dintre aceste alimente:
1. Sâmburii de cireșe - conțin acid prusic, cunoscut sub numele de cianură, care este otrăvitor. Nu e cazul să vă îngrijorați dacă înghițiți accidental unul.
2. Semințe de măr – conțin cianură; au o acoperire protectoare care împiedică intrarea cianurii în sistemul dumneavoastră dacă le mâncați accidental. Dar este bine să fii prudent. Chiar și în doze mici, cianura poate provoca respirație rapidă, convulsii și, eventual, deces.
3. Boabe de soc – pot fi consumate ca sirop sau supliment pentru a vă stimula sistemul imunitar și a trata simptomele de gripă sau constipație, însă, mâncarea fructelor sau frunzelor vă face să vă simțiți mai rău deoarece au atât lectină, cât și cianură, două substanțe chimice care pot provoca greață, vărsături și diaree.
4. Cartofii verzi - frunzele, germenii și tulpinile de tuberculi (cartofi) conțin o substanță toxică numită glicoalcaloid. Aceasta dă aspectul verde al cartofului când este expus la lumină, devine deteriorat sau în vârstă. Consumul de cartofi cu un conținut ridicat de glicoalcaloizi poate provoca greață, diaree, confuzie, dureri de cap și deces.
5. Fasole roșii - din toate soiurile de fasole, boabele de fasole roșii au cea mai mare concentrație de lectine - o toxină care vă poate da o durere stomacală proastă, puteți avea vărsături sau diaree. Este nevoie doar de 4-5 boabe ca să provoace astfel de reacții adverse, motiv pentru care este mai bine să fierbeți boabele înainte de a mânca.
6. Frunzele de rubarbă – tulpina este în regulă să o mâncați, dar nu frunzele deoarece conțin acid oxalic, care se leagă de calciu și e mai greu pentru corpul vostru să îl absoarbă.
7. Migdalele amare - ambele tipuri de migdale - amare și dulce - au amigdalină, un compus chimic care se poate transforma în cianură, dar migdalele amare au cele mai înalte niveluri. Migdalele dulci sunt sigure pentru gustări, dar cele amare poate provoca crampe, greață și diaree.
8. Ciuperci - aveți grijă de anumite ciuperci din sălbăticie; două tipuri sunt deosebit de dăunătoare - Amanita phalloides și Amanita virosa. Consumul acestora duce la dureri abdominale, diaree și vărsături, deshidratare, sete intensă, insuficiență hepatică, comă și moarte.
9. Mango - La fel ca și acaju-urile crude, pielea, tulpina și frunzele de mango conțin urusiol, o toxină din iederă otrăvită. Dacă sunteți alergic la iedera otrăvită, mai ales dacă această alergie este una rea, mușcarea într-un mango poate provoca o reacție severă cu umflături, erupții cutanate și chiar probleme de respirație.
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Cum să devii un "super-senior". Harvard dezvăluie secretul longevității: Nu au Alzheimer sau demență. Creier impecabil la 90 de ani
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Andreea Mantea, infecție la măsea: "Tremur de durere. Iau foarte multe pastile". De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.