Alimente super-bogate în potasiu: întrec bananele

Avocado, fisticul, soia, cartofii sau spanacul, printre altele, au mai mult potasiu decât bananele.
Astăzi, auzim tot mai des de ce bananele sunt bune pentru sănătate. În primul rând, oferă o cantitate mare de potasiu.
„Banana este o sursă de potasiu care contribuie la funcționarea normală a mușchilor”, indică Fundația de Nutriție spaniolă (FEN). Mai exact, 100 g de banane conțin 350 mg de potasiu.
Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că bananele sunt singurele care oferă cea mai mare cantitate de potasiu organismului nostru. De fapt, există multe alte produse care au mai mult de 350 mg pentru aceeași porție de 100 de grame de banane.
Soia este o leguminoasă care asigură un total de 1,730 mg de potasiu la 100 grame, deci surclaseaza banana.
La fel se întâmplă și cu fisticul, un fruct uscat care, conform FEN, furnizează un total de 811 mg de potasiu la 100 de grame. Super-bogate în potasiu sunt și migdalele (100 de grame au 860 mg de potasiu) și arahidele, care furnizează 680 mg din acest mineral la 100 de grame.
Cu un conținut mare de potasiu este și avocado (100 de grame furnizează 400 mg de potasiu).
Dintre legume, spanacul este, de asemenea, o sursă de potasiu într-o măsură mai mare decât banana. 100 de grame de spanac au 423 mg de potasiu. La rândul său, broccoli conține 370 mg (100 de grame), iar varza de Bruxelles are 375 mg de potasiu per 100 de grame.
În lumea ciupercilor, cele galbene au mai mult potasiu decât bananele (100g - 507 mg de potasiu).
Cartoful este un alt aliment bogat în potasiu. Conține 570 mg per 100 de grame.
-
Somnul de frumusețe nu e un mit! Explicația uimitoare a unui neurolog13.09.2025, 17:50
-
-
-
-
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.