Alimentele care cresc imunitatea. Prof dr Nicolae Hâncu, ce să mâncăm în această perioadă

Prof Dr. Nicolae Hâncu, cunoscut medic nutriționist, a vorbit despre alimentele care ne salvează imunitatea în pandemie, dar și despre ce trebuie să facem pentru a ne întări sistemul...
„Alimentația trebuie să îndeplinească o condiție fundamentală. Trebuie să fie o alimentație sănătoasă care trebuie să aibă o acțiune antiinflamatorie”, a arătat Prof Dr. Nicolae Hâncu, cunoscut medic nutriționist.
El spune că dieta adaptată a zonei este chiar bună, pentru că are efecte antiinflamatoare puternice.
„Alimentația mediteraneană am adaptat-o la alimentația din România și i-am spus alimentație carpato-danubiană. Ea se compune foarte simplu, practic, din toate grupele alimentare.
Din legume, din fructe, din carne sănătoasă, din brânzeturi în proporții piramidale, adică se mănâncă mai mult din legume și fructe, mai puțin din grăsimi și așa mai parte. Toate aceste alimente trebuie să îndeplinească niște condiții:
Trebuie să fie neprocesate, să fie nerafinate, trebuie să fie integrale, mă refer la cereale de exemplu. Dacă se poate la brânzeturi, să fie fermentate și trebuie să fie sigure.
Siguranța alimentară este foarte importantă. Decontaminarea alimentelor, a vegetalelor, a fructelor este extrem de importantă. Aceste alimente să fie pregătire corespunzător. Să ne modernizăm meniurile, să renunțăm să folosim legumele ca și garnitură la carne, pentru că meniurile moderne înseamnă carnea să fie garnitură la legume (...) Alimentația mediteraneană chiar se consideră că este o acțiune extrem de benefică la persoanele deja infectate și chiar la cele care au fost puse în situația să nu facă COVID.
Faptul că dacă în luna martie-aprilie eram destul de rezervați din punct de vedere al recomadării de utilizare de anumite vitamine și minerale, între timp, lucrurile încep să se clarifice (...) Spun în premieră la dumneavoastră, să se folosească vitamina D. Vitamina D nu putem să o folosim din mâncare, din alimente. Ea se găsește numai în gălbenuș și în pește, dar și în iaurt dacă este fortificat, sau în brânzeturi dacă sunt fortificate, dar nu prea se găsesc acestea, la noi în România”, a explicat prof.dr.Nicolae Hâncu, medic nutriționist, la Antena3.
-
-
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma08.08.2025, 14:57
-
-
Boala care revine și face ravagii. Peste 300 de cazuri în doar o lună!08.08.2025, 13:21
-
-
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Tratamentul care bate chimioterapia fără efecte adverse25.07.2025, 16:00
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!