Analgezicul natural care amelioreaza durerea. Este la îndemâna oricui. Crește nivelul de adrenalină din corp

Monika Baciu |
Data publicării:
analgezicul natural care amelioreaza durerea - FOTO: Freepik@kues1
analgezicul natural care amelioreaza durerea - FOTO: Freepik@kues1

Analgezicul natural care ameliorează durerea este la îndemâna oricui. Nu are efecte adverse.

Analgezicul natural care ameliorează durerea poate fi utilizat de absolut oricine. Există doar o contraindicație, și anume bunul simț. Analgezicul natural care amorțește durerea este înjurătura, potrivit experiților britanici.

Cum te ajută înjurăturile

Înjurăturile ajută la amorțirea durerii, susține un expert. Pentru mulți, a scoate o înjurătură atunci când vă loviți la degetul de la picior este ceva instinctiv. 

Dar, mai degrabă decât o reacție de nevoie, un expert susține că înjurăturile funcționează ca un analgezic natural. Înjurăturile declanșează o parte a creierului implicată în răspunsul organismului de tip ”luptă sau fugi”, spune Dr. Rachel Taylor, potrivit Daily Mail.

Aceasta poate declanșa apoi, susține ea, o creștere a adrenalinei - o formă naturală de ameliorare a durerii. Aceasta ar putea explica de ce aproape două treimi dintre britanici (64%) susțin că efingerea și orbirea ajută la înlăturarea agoniei provocate de o rană.

Sondajul realizat de agenția de cercetare Perspectus Global pe un eșantion de 2.000 de britanici a arătat că, în medie, o persoană înjură de nouă ori pe zi - de 10 ori în cazul bărbaților și de opt ori în cazul femeilor.

Vezi și: Vânătăile, semn al leucemiei. Care este caracteristica specifică a acestora

Care este efectul înjurăturilor asupra creierului

Dr. Taylor a declarat că cercetările sugerează că înjurăturile pot activa amigdala - o parte a creierului care alcătuiește sistemul limbic, care este responsabilă pentru comportamentul și răspunsurile emoționale care sunt instinctive și dificil de controlat.

Amigdala declanșează un răspuns de tip ”luptă sau fugi”, a precizat medicul.

”Acest lucru duce apoi la o creștere a adrenalinei, o formă naturală de ameliorare a durerii”, a adăugat Dr. Taylor.

Cu toate acestea, cei mai prolifici vorbitori pot deveni imuni la proprietățile de vindecare a durerii ale cuvintelor, a avertizat Dr. Taylor. Comentariile sale se bazează pe un studiu realizat în 2009 de oamenii de știință de la Universitatea Keele, care au descoperit că înjurăturile pot produce o ameliorare a durerii pe termen scurt.

Echipa, condusă de psihologul Dr. Richard Stephens, a analizat răspunsul la durere a 64 de studenți voluntari.

Vezi și: Cancerul de sân, ucigașul tăcut. Medic: Am avut boala de două ori. Am avut de-a face cu moartea tot timpul. Credeam că sunt pregătită

Fiecare participant a trebuit să introducă mâna în apă rece ca gheața cât mai mult timp posibil, mai întâi în timp ce repeta o înjurătură la alegere, iar mai târziu în timp ce repeta un cuvânt mai banal, cum ar fi ”masă”.

Oamenii de știință au descoperit că participanții puteau să își țină mâna în apa rece mai mult timp atunci când repetau înjurătura.

”Înjurăturile există de secole și reprezintă un fenomen lingvistic uman aproape universal. Acesta apelează la centrele emoționale ale creierului și pare să apară în creierul drept, în timp ce cea mai mare parte a producției de limbaj are loc în emisfera cerebrală stângă a creierului.

Ceea ce este clar este că înjurăturile declanșează nu numai un răspuns emoțional, ci și unul fizic, ceea ce ar putea explica de ce practica seculară a înjurăturilor s-a dezvoltat și persistă și astăzi”, a spus Dr. Stephens.

Vezi și: Care este pulsul normal. Ce se întâmplă dacă ai peste această cifră. Craiu: Este o mare urgență!

Înjurăturile sunt cu adevărat pozitive și sănătoase din punct de vedere psihologic, notează psihologii. Deși ni se spune că nu e frumos să înjuri, uneori poate fi chiar foarte sănătos.

”Înjuratul nu este doar o reacţie la un sentiment nervos ci şi o modalitate de a-ţi descărca nervii. Înjuratul cu moderaţie te poate face să te simţi mai puternic. Este un fel de mecanism de adaptare”, notează Eugen Popa, Președinte al Asociației Române de Hipnoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel