Antioxidanți obținuți din cărbune, buni pentru cei cu infarct

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Antioxidanți, efecte asupra inimii  FOTO: pexels.com
Antioxidanți, efecte asupra inimii FOTO: pexels.com

Antioxidanți obținuți din cărbune obișnuit pot fi de folos oamenilor ce suferă de infarct, leziuni traumatice cerebrale, susține un studiu.

„Oamenii de știință descoperă că «puncte» provenite din cărbune sunt antioxidanți eficienți", astfel începe un comunicat al Universității Rice din SUA care anunță noua descoperire.

Cercetarea a fost realizată de oameni de știință de la Universitatea Rice, Centrul de Științe ale Sănătății Texas A & M și Școala Medicală McGovern din cadrul Centrului de Știința Sănătății ce ține de Universitatea din Texas, Houston.

Aceștia susțin că descoperirea lor ajută oamenii care suferă de infarct, leziuni cerebrale traumatice și AVC.

Cercetătorii au descoperit că acele substanțe sunt „materiale semiconductoare suficient de mici pentru a expune proprietăți mecanice cuantice care apar doar la nano-scală" și care, modificate cu un polimer, mențin stresul oxidativ sub control.

Testele făcute de oamenii de știință le-au întărit ipoteza. Rezultatele obținute apar în jurnalul Societății Americane de Chimie American Chemical Society ACS Applied Materials & Interfaces.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel