Antioxidanți obținuți din cărbune, buni pentru cei cu infarct

Florina Pop / 24 apr 2019 / 23:08
Antioxidanți, efecte asupra inimii  FOTO: pexels.com
Antioxidanți, efecte asupra inimii FOTO: pexels.com

Antioxidanți obținuți din cărbune obișnuit pot fi de folos oamenilor ce suferă de infarct, leziuni traumatice cerebrale, susține un studiu.

„Oamenii de știință descoperă că «puncte» provenite din cărbune sunt antioxidanți eficienți", astfel începe un comunicat al Universității Rice din SUA care anunță noua descoperire.

Cercetarea a fost realizată de oameni de știință de la Universitatea Rice, Centrul de Științe ale Sănătății Texas A & M și Școala Medicală McGovern din cadrul Centrului de Știința Sănătății ce ține de Universitatea din Texas, Houston.

Aceștia susțin că descoperirea lor ajută oamenii care suferă de infarct, leziuni cerebrale traumatice și AVC.

Cercetătorii au descoperit că acele substanțe sunt „materiale semiconductoare suficient de mici pentru a expune proprietăți mecanice cuantice care apar doar la nano-scală" și care, modificate cu un polimer, mențin stresul oxidativ sub control.

Testele făcute de oamenii de știință le-au întărit ipoteza. Rezultatele obținute apar în jurnalul Societății Americane de Chimie American Chemical Society ACS Applied Materials & Interfaces.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy