Anxietate: Mișcarea care alungă panica și gândurile negre


Este normal să te simți anxios uneori, însă, această stare de panică, experimentată în mod constant, poate avea efecte negative pentru sănătate și poate afecta calitatea vieții. 

Potrivit experților, cel mai bun medicament pentru anxietate, ar putea fi mișcarea. Exercițiile fizice influențează neurotransmițătorii care reglează anxietatea, inclusiv serotonină, norepinefrină, dopamină și endorfinele. 

Mai mult, potrivit Harvard Health, activitatea fizică stimulează părți ale creierului care ajută la controlul amigdalei, a centrului de luptă sau de zbor al creierului.

De asemenea, o metaanaliză (link direct) din iunie 2019, publicată în Depression and Anxiety, a descoperit că persoanele care s-au angajat într-un nivel ridicat de activitate fizică, au prezentat mai puține simptome de anxietate în comparație cu persoanele mai sedentare.

Exercițiile fizice nu trebuie să fie de intensitate ridicată

 Mișcările de intensitate scăzută, cum ar fi tai-chi și yoga, sunt utile și împotriva anxietății.  Un studiu (link direct) din noiembrie 2019, publicat în Journal of Psychiatric Practice,  a legat o practică de yoga obișnuită de reducerea anxietății și a depresiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel