Anxietatea și stresul, Cum afectează bătăile inimii

Adisa Codruț |
Data publicării:

Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate (NIH), pulsul rapid sau aritmia pot apărea în timpul episoadelor de anxietate.

Un puls normal sau o frecvență cardiacă este cuprinsă între 60-100 bătăi pe minut. Dacă un individ are ritm cardiac în repaus mai rapid decât 100 de bătăi, poate suferi de tahicardie, care poate rezulta dintr-o varietate de afecțiuni medicale și este adesea asociată cu stresul, anxietatea și frica.

Stresul și anxietatea

Institutele Naționale de Sănătate notează că stresul și anxietatea rezultă dintr-o senzație de nervozitate, îngrijorare sau teamă. Când îngrijorarea și anxietatea se acumulează, acestea produc schimbări în corpul unei persoane, producând niveluri mai mari de hormoni de stres. Acești hormoni provoacă simptome precum neliniște, insomnie și oboseală, iar acest proces va cauza adesea un ciclu care produce niveluri mai mari de anxietate.

Atacuri de panica

Un atac de panică este un răspuns fizic puternic la o teamă sau îngrijorare. Institutele Naționale de Sănătate notează că multe persoane care au atacuri de panică le pot confunda cu atacuri de cord, deoarece au puls crescut, care este adesea însoțit de dureri în piept sau amețeli. O persoană care se confruntă cu un atac de panică poate simți dintr-o dată că inima îi aleargă și va avea un sentiment intens de teamă sau amorțeală în mâini sau picioare. Institutele Naționale de Sănătate notează că atacurile de panică pot apărea fără un declanșator clar, astfel încât, de multe ori, pacienții nu își dau seama că se confruntă cu anxietate și vor crede că au o urgență medicală.

Factorii de risc pentru anxietate și ritmul cardiac rapid

Institutele Naționale de Sănătate notează că genetica joacă un rol important în anxietate și atacuri de panică. Deși nu se știe exact ce determină unii indivizi să dezvolte tulburări de anxietate, experții medicali au legat aceste tulburări de abuzul de substanțe, abuzul de alcool și depresia. Consumul de alcool poate scădea nivelul de vitamina B-12, iar această deficiență de vitamine este adesea legată de niveluri mai mari de anxietate și stres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel