Apa călduță băută dimineața slăbește. Ce alte beneficii miraculoase are pentru sănătate

Apa este foarte importantă în organism
Apa este foarte importantă în organism

Modul în care îți începi ziua este important și ar putea influența nu numai starea ta de spirit, ci și sănătatea ta. Din acest motiv, este esențial să ai obiceiuri sănătoase încă de la primele ore ale dimineții. Unul dintre ele ar fi apa călduță băută pe stomacul gol. 

De ce consumul de apă rece poate fi dăunător sănătății?

Un pahar cu apă rece poate părea atrăgător pentru a-ți potoli setea, mai ales în zilele toride. Deși există puține sau deloc dovezi științifice pentru această afirmație, conform principiilor medicinei ayurvedice, riscurile apei reci nu merită câteva secunde de plăcere.

Apa rece ar încetini procesul de digestie, conducând, în același timp, la un dezechilibru al metabolismului. 

4 beneficii ale consumului de apă călduță dimineața, pe stomacul gol

1. Ameliorează durerea

Potrivit unui studiu, consumul de apă călduță dimineața ar ameliora anumite dureri, inclusiv crampele abdominale. În plus, ingerarea de apă călduță imediat ce te trezești ameliorează durerea în gât, dacă suferi de gât uscat sau mâncărime. În acest caz, în apa călduță poți adăuga cimbru, lămâie și sare grosieră. 

2. Stimulează sistemul digestiv

Consumul de apă călduță dimineața a fost dovedit științific că poate combate indigestia. Mai mult, adoptarea acestui obicei imediat ce te trezești îți va activa colonul și îl va pregăti pentru a procesa eficient mâncarea pe care o consumi. 

3. Ajută la eliminarea toxinelor

În general, hidratarea este eficientă în eliminarea toxinelor, pentru a lupta împotriva radicalilor liberi responsabili de stresul oxidativ și de îmbătrânirea prematură a celulelor. Însă, potrivit Stella Metsovas, nutriționist și expert în știința alimentară și nutriție, cel mai bine este să consumi această apă călduță cu puțină lămâie, pentru a stimula digestia.

4. Te ajută să slăbești

Un pahar cu apă caldă băută dimineața slăbește. Potrivit experților, ar ajuta la menținerea senzației de sațietate. Astfel, nu vei mai fi tentată să mănânci mult la micul dejun.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel