Artista care a trăit 17 zile doar cu APĂ: Medical vorbind, după 20 de zile, mi se schimba sângele

Cine este artista care a trăit 17 zile doar cu apă.
Artista de muzică populară Lena Miclăuș a trecut printr-un moment unic în viața sa, unul care a transformat-o complet.
Invitată la Spovedanii Publice cu Dinu Christe, artista a dezvăluit că a decis să țină post negru mai bine de două săptămâni pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu.
Totul s-a întâmplat chiar la începutul pandemiei, atunci când artista a decis să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru că i-a dăruit un copil, iar acest gest i-a schimbat viața.
A băut 17 zile doar apă: Medical vorbind, dacă țineam 20 de zile, mi se schimba și sângele
Postul său a constat doar în apă. Timp de 17 zile, Lena Miclăuș a băut doar apă.
"Am vrut să țin post când eram însărcinată cu băiatul meu pentru sufletul meu drept mulțumire și nu am reușit decât 3 săptămâni și am fost foarte supărată că nu am putut. Voiam să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru câte mi-a dat. Așa am simțit eu să fac un sacrificiu. Și știam că dacă țin post este un sacrificiu.
La începutul pandemiei am citit cartea 40 de zile de post și am ajuns la concluzia că trebuie să țin postul cu apă. Am ținut o zi, apoi s-a prelungit la 3, apoi 5, apoi 10 și am ajuns până la 17 zile în care nu am băut decât apă.
Preotul din sat mi-a spus că e mare lucru, dar atât de bine și de curată cum m-am simțit în acele 17 zile nu m-am simțit niciodată și nu știu dacă mă voi mai simți vreodată.
Eram alt om, eram eu, nu mă deranja nimic, deși sunt fire vulcanică, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Și îmi pare rău că nu am ținut mai mult, pentru că medical vorbind dacă țineam 20 de zile mi se schimba și sângele.
Oricum am văzut pe mine schimbări, aveam ochii mai limpezi. Prima zi mi-a fost ok, a doua zi mă durea capul, a treia zi mi-am revenit, nu mai simțeam foamea", a povestit artista.
Postul, beneficii pentru sănătate. 40 de zile FĂRĂ carne, MINUNI pentru inimă, ficat şi piele
Pe lângă beneficiile pentru sănătate, postul îţi poate întări şi autocontrolul. Cercetările arată că atunci când îţi interzici ceva, pe o perioadă determinată de timp, îţi întăreşti puterea de autocontrol şi îţi creşti capacitatea de a aprecia lucrurile.
Multă lume posteşte peste an, în fiecare miercuri şi vineri, ori alege postul intermitent (fasting) ca metodă de slăbit sau pentru a-şi simplifica stilul de viaţă. Unele persoane renunţă la dulciuri, alcool şi carbohidraţi în această perioadă pentru a fi mai motivaţi să scape de kilogramele în plus cu ajutorul credinţei proprii. Indiferent de motivele pentru care postim, studiile de specialitate spun că o perioadă în care limităm accesul la anumite alimente poate avea beneficii nebănuite pentru sănătate.
Recent, cercetătorii au găsit dovezi potrivit cărora postul alimentar şi abstinenţa de la mâncarea "de dulce" influenţează ritmul circadian al ficatului şi muşchilor scheletici, ducând la o resetare a metabolismului. Ce înseamnă asta? Că poate îmbunătăţi sănătatea şi sporeşte protecţia împotriva bolilor asociate cu îmbătrânirea. Studiul a fost condus de savanţii de la University of California, Irvine şi a fost publicat în Cell Reports. Ritmul circadian nu este altceva decât ceasul biologic din organism care păstrează homeostaza ca răspuns al mediului în schimbare.
Deşi se ştie că hrana influenţează ritmul circadian în ţesutul periferic, era neclar, până acum, în ceea ce priveşte influenţa hranei asupra întregului organism, scrie Science Daily.
„Am descoperit că postul influenţează ritmul circadian şi răspunsurile celulare, care împreună acţionează pentru anumite reglări temporale ale genelor”, a precizat Paolo Sassone-Corsi, autorul studiului.
„Muşchii scheletici, spre exemplu, par să fie de două ori mai sensibili la ţinutul postului faţă de răspunsul ficatului”, a adăugat acesta. Cercetarea a presupus experimente pe şoareci, care au avut perioade de 24 de ore de post negru. În acest interval de timp, cercetătorii au observat că există o reducere a consumului de oxigen, fenomen care a dispărut după terminarea postului.
40 de zile fără carne pot face minuni pentru inimă, ficat şi piele
Pentru ca în organism să avem în mod constant echilibru energetic, este nevoie de micro și macronutrienți. Lipsa acestora din alimentație poate duce la anemie, slăbiciune musculară, la oboseală fizică și psihică și la anxietate. Din acest motiv, atunci când postim trebuie să ne asigurăm un nivel energetic optim, astfel încât organismul să își poată derula funcțiile în mod normal.
De exemplu, postul Paştelui este cel mai uşor de ţinut, pentru că începe sezonul verdeţurilor, apar urzicile, spanacul, leurda, ştevia care pot acoperi, fără probleme, aportul de vitamine şi nutrienţi pe care, în mod normal, le-am fi luat din lista alimentelor "interzise" în această perioadă.
Cu ajutorul unei diete vegetariene inteligente, puteți să va normalizaţi greutatea, tensiunea arterială, digestia, sistemul imunitar, scăpați de iritații şi acnee ar starea de spirit se va îmbunătăţi.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.