Artista care a trăit 17 zile doar cu APĂ: Medical vorbind, după 20 de zile, mi se schimba sângele

Cine este artista care a trăit 17 zile doar cu apă.
Artista de muzică populară Lena Miclăuș a trecut printr-un moment unic în viața sa, unul care a transformat-o complet.
Invitată la Spovedanii Publice cu Dinu Christe, artista a dezvăluit că a decis să țină post negru mai bine de două săptămâni pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu.
Totul s-a întâmplat chiar la începutul pandemiei, atunci când artista a decis să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru că i-a dăruit un copil, iar acest gest i-a schimbat viața.
A băut 17 zile doar apă: Medical vorbind, dacă țineam 20 de zile, mi se schimba și sângele
Postul său a constat doar în apă. Timp de 17 zile, Lena Miclăuș a băut doar apă.
"Am vrut să țin post când eram însărcinată cu băiatul meu pentru sufletul meu drept mulțumire și nu am reușit decât 3 săptămâni și am fost foarte supărată că nu am putut. Voiam să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru câte mi-a dat. Așa am simțit eu să fac un sacrificiu. Și știam că dacă țin post este un sacrificiu.
La începutul pandemiei am citit cartea 40 de zile de post și am ajuns la concluzia că trebuie să țin postul cu apă. Am ținut o zi, apoi s-a prelungit la 3, apoi 5, apoi 10 și am ajuns până la 17 zile în care nu am băut decât apă.
Preotul din sat mi-a spus că e mare lucru, dar atât de bine și de curată cum m-am simțit în acele 17 zile nu m-am simțit niciodată și nu știu dacă mă voi mai simți vreodată.
Eram alt om, eram eu, nu mă deranja nimic, deși sunt fire vulcanică, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Și îmi pare rău că nu am ținut mai mult, pentru că medical vorbind dacă țineam 20 de zile mi se schimba și sângele.
Oricum am văzut pe mine schimbări, aveam ochii mai limpezi. Prima zi mi-a fost ok, a doua zi mă durea capul, a treia zi mi-am revenit, nu mai simțeam foamea", a povestit artista.
Postul, beneficii pentru sănătate. 40 de zile FĂRĂ carne, MINUNI pentru inimă, ficat şi piele
Pe lângă beneficiile pentru sănătate, postul îţi poate întări şi autocontrolul. Cercetările arată că atunci când îţi interzici ceva, pe o perioadă determinată de timp, îţi întăreşti puterea de autocontrol şi îţi creşti capacitatea de a aprecia lucrurile.
Multă lume posteşte peste an, în fiecare miercuri şi vineri, ori alege postul intermitent (fasting) ca metodă de slăbit sau pentru a-şi simplifica stilul de viaţă. Unele persoane renunţă la dulciuri, alcool şi carbohidraţi în această perioadă pentru a fi mai motivaţi să scape de kilogramele în plus cu ajutorul credinţei proprii. Indiferent de motivele pentru care postim, studiile de specialitate spun că o perioadă în care limităm accesul la anumite alimente poate avea beneficii nebănuite pentru sănătate.
Recent, cercetătorii au găsit dovezi potrivit cărora postul alimentar şi abstinenţa de la mâncarea "de dulce" influenţează ritmul circadian al ficatului şi muşchilor scheletici, ducând la o resetare a metabolismului. Ce înseamnă asta? Că poate îmbunătăţi sănătatea şi sporeşte protecţia împotriva bolilor asociate cu îmbătrânirea. Studiul a fost condus de savanţii de la University of California, Irvine şi a fost publicat în Cell Reports. Ritmul circadian nu este altceva decât ceasul biologic din organism care păstrează homeostaza ca răspuns al mediului în schimbare.
Deşi se ştie că hrana influenţează ritmul circadian în ţesutul periferic, era neclar, până acum, în ceea ce priveşte influenţa hranei asupra întregului organism, scrie Science Daily.
„Am descoperit că postul influenţează ritmul circadian şi răspunsurile celulare, care împreună acţionează pentru anumite reglări temporale ale genelor”, a precizat Paolo Sassone-Corsi, autorul studiului.
„Muşchii scheletici, spre exemplu, par să fie de două ori mai sensibili la ţinutul postului faţă de răspunsul ficatului”, a adăugat acesta. Cercetarea a presupus experimente pe şoareci, care au avut perioade de 24 de ore de post negru. În acest interval de timp, cercetătorii au observat că există o reducere a consumului de oxigen, fenomen care a dispărut după terminarea postului.
40 de zile fără carne pot face minuni pentru inimă, ficat şi piele
Pentru ca în organism să avem în mod constant echilibru energetic, este nevoie de micro și macronutrienți. Lipsa acestora din alimentație poate duce la anemie, slăbiciune musculară, la oboseală fizică și psihică și la anxietate. Din acest motiv, atunci când postim trebuie să ne asigurăm un nivel energetic optim, astfel încât organismul să își poată derula funcțiile în mod normal.
De exemplu, postul Paştelui este cel mai uşor de ţinut, pentru că începe sezonul verdeţurilor, apar urzicile, spanacul, leurda, ştevia care pot acoperi, fără probleme, aportul de vitamine şi nutrienţi pe care, în mod normal, le-am fi luat din lista alimentelor "interzise" în această perioadă.
Cu ajutorul unei diete vegetariene inteligente, puteți să va normalizaţi greutatea, tensiunea arterială, digestia, sistemul imunitar, scăpați de iritații şi acnee ar starea de spirit se va îmbunătăţi.
-
Criză de sânge A+. Apel urgent pentru donatori04.09.2025, 20:50
-
Un algoritm AI descoperă grăsimea ascunsă în corp04.09.2025, 20:15
-
-
De ce să faci un duș rece: 5 motive care te vor surprinde04.09.2025, 17:28
-
De ce cancerul la inimă este extrem de rar04.09.2025, 15:50
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.