Artrita, alimente care ameliorează durerea

Dana Lascu |
Data publicării:

Chiar dacă boala nu se vindecă, durerea provocată de artrită poate fi controlată și prin dieta pe care o avem. Iată alimentele care sunt bune și cele care fac rău persoanelor cu artrită: 

Când vine vorba de gestionarea durerii cronice date de artrită, aruncați o privire atentă asupra stilului de viață. Dieta, greutatea și inflamația (trei factori modificabili) sunt de vină pentru o mare parte din disconfortul dat de afecțiunea cronică.

Artrita înseamnă umflarea și sensibilitatea crescută a uneia sau mai multor articulații. Principalele simptome ale artritei sunt durerea articulară și rigiditatea, care de obicei se agravează odată cu trecerea timpului. Cele mai frecvente tipuri de artrită sunt artroza și artrita reumatoidă, arată specialiștii de  la Mayo Clinic.

Anumite alimente cresc inflamația. A avea exces de greutate poate avea același efect, adăugând presiune suplimentară asupra articulațiilor deja fragile. În schimb, anumite alimente pot îmbunătăți (sau reduce) efectul negativ din această afecțiune cronică. Specialiștii de la University Health News au creat o listă cu alimente care fac bine și alimente care fac rău celor cu artrită. 

Alimente care ameliorează artrita:

Mănâncă pește de două ori pe săptămână, porțiile să fie de circa 150 de grame

Cel puțin 1-2 fructe (dacă e vorba de mere, sau căni pline dacă vorbim de cireșe) și 2 până la 3 porții de legume pe zi. Pe listă ar trebuie să fie, printre altele,  afine, mure, căpșuni, spanac, kale și broccoli

O mână de sâmburi în fiecare zi: de preferință nuci, muguri de pin, fistic și migdale;

Fasole pentru fibre, proteine, acid folic și mai multe minerale,

Ulei de măsline (2 - 3 linguri pe zi maximum) în salate sau mâncăruri gătite. Uleiul de măsline extra virgin conține mai mulți nutrienți decât soiurile standard

Ceapă pentru antioxidanți și pentru a reduce inflamația, riscul de boli de inimă și colesterolul LDL

Alimente care conțin carotenoizi precum morcovii, ardeii, căpșunile și afinele pentru a reduce proteina C-reactivă, care este un marker pentru inflamație

Alimente care trebuie evitate:

Alimente procesate, cum ar fi conserve cu legume și supe, mezeluri,

Sare,

Alcool, 

Vinete, roșii, ardei și cartofi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel