Atenție la biscuiții și prăjiturile de Crăciun, sclipiciul dăunează sănătății!

Alexandra Mănăilă / 25 dec 2018 / 10:29

Unele dintre prafurile decorative cu sclipici pe care le folosești atunci când faci biscuiți în casă nu sunt bune să fie mâncate, avertizează Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Aceste produse sunt disponibile pe scară largă online și în magazinele cu produse de artizanat și de panificație. Mulți americani sunt de tentați să decoreze biscuiții de Crăciun, prăjiturile și alte alimente cu astfel de prafuri strălucitoare.

Denumite și praf disco, praf de perle sau pulbere strălucitoare, aceste produse cu sclipici trebuie verificate dacă sunt sau nu comestibile.

,,Verificați eticheta oricărui produs decorativ pe care intenționați să îl utilizați în produsele alimentare. Articolele sclipitoare și pulberile au obligatoriu prin lege o listă de ingrediente pe etichetă. Componentele obișnuite din sclipici sau praf comestibile includ zahăr, gumă arabică, maltodextrină, amidon de porumb și aditivi de culoare special aprobați pentru utilizare alimentară. Cele mai multe prafuri comestibile sunt etichetate ca "comestibile". Dacă eticheta spune pur și simplu "non-toxic" sau "doar pentru scopuri decorative" și nu include o listă de ingrediente, este mai bine să nu folosiți produsul în alimente", a precizat FDA.

Dacă ați decorat deja un produs alimentar cu decorațiuni care nu sunt comestibile, îndepărtați decorațiunile înainte de a servi alimentele. La brutărie, întrebați dacă produsele decorative pe produse de panificație sunt făcute cu toate ingredientele comestibile.

Dacă aveți în continuare îndoieli, cereți să vedeți etichetele produselor decorative. Dacă cumpărați online produse cu sclipici și praf pentru alimente, cereți vânzătorului să vă furnizeze informații despre ingrediente de la producător, sfătuiește agenția americană, potrivit WebMD.com.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy