Atenție la biscuiții și prăjiturile de Crăciun, sclipiciul dăunează sănătății!

Unele dintre prafurile decorative cu sclipici pe care le folosești atunci când faci biscuiți în casă nu sunt bune să fie mâncate, avertizează Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente...
Denumite și praf disco, praf de perle sau pulbere strălucitoare, aceste produse cu sclipici trebuie verificate dacă sunt sau nu comestibile.
,,Verificați eticheta oricărui produs decorativ pe care intenționați să îl utilizați în produsele alimentare. Articolele sclipitoare și pulberile au obligatoriu prin lege o listă de ingrediente pe etichetă. Componentele obișnuite din sclipici sau praf comestibile includ zahăr, gumă arabică, maltodextrină, amidon de porumb și aditivi de culoare special aprobați pentru utilizare alimentară. Cele mai multe prafuri comestibile sunt etichetate ca "comestibile". Dacă eticheta spune pur și simplu "non-toxic" sau "doar pentru scopuri decorative" și nu include o listă de ingrediente, este mai bine să nu folosiți produsul în alimente", a precizat FDA.
Dacă ați decorat deja un produs alimentar cu decorațiuni care nu sunt comestibile, îndepărtați decorațiunile înainte de a servi alimentele. La brutărie, întrebați dacă produsele decorative pe produse de panificație sunt făcute cu toate ingredientele comestibile.
Dacă aveți în continuare îndoieli, cereți să vedeți etichetele produselor decorative. Dacă cumpărați online produse cu sclipici și praf pentru alimente, cereți vânzătorului să vă furnizeze informații despre ingrediente de la producător, sfătuiește agenția americană, potrivit WebMD.com.
-
-
-
Progresul împotriva bolilor cronice se prăbușește15.09.2025, 15:47
-
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 215.09.2025, 14:42
-
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!