Vaping. Proiectul care va interzice țigările electronice cu arome

Adisa Codruț |
Data publicării:
Țigări electronice
Țigări electronice

Legiuitorii din Massachusetts au aprobat un proiect care dacă va ajunge lege va fi una dintre cele mai dure privind consumul de tutun din statele americane.

Vaping, arome. Proiectul de lege, gândit de legiuitorii din statul american Massachusetts, a ajuns la biroul guvernatorului și va scoate în afara legii orice tutun aromatizat, inclusiv țigarete mentolate și țigările electronice cu arome. În plus, ar pune o acciză de 75% la țigările electronice fără aromă vândut în stat. Susținătorii proiectului de lege l-au descris ca pe un efort de a reduce consumul de tutun pentru tineri, arată CNN.

Un grup industrial de producători de țigări electronice și comercianți cu amănuntul a dat în judecată statul Massachusetts și alte state americane legat de ordinele care interzic țigările electronice cu arome.

Un recent studiu național privind tinerii și consumul de tutun al Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC) arată că puțin sub 21% dintre elevii de liceu au raportat că au folosit țigări electronice în 2018 - o creștere de 78% față de anul precedent. CDC estimează că în toată țara, peste 5 milioane de elevi de gimnaziu și liceu folosesc în prezent țigări electronice. Și 68% dintre profesorii de liceu au spus că au folosit țigări electronice aromate.

Proiectul de lege din Massachusetts se remarcă prin interzicerea țigărilor cu mentol, ceea ce reprezintă o premieră pentru legislația la nivel național, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel