Avocado, bun pentru IMUNITATE și înlocuitor pentru CARNE. Când devine PERICULOS pentru sănătate
Avocado, care sunt beneficiile pe care le oferă și când devine periculos pentru organism.
Ficatul uman nu poate să producă grăsime poli nesaturată, deși e capabil să facă peste 2.000 de reacții chimice diferite. Dar fiecare celulă umană conține grăsime poli-nesaturată. Și are nevoie de această. Din hrană
Ce se întamplă în lipsa ei? Dr. Laura Ene, medic primar diabet și nutriție a oferit explicația și a vorbit despre avocado.
"Nucile, uleiul presat la rece, avocado sunt alimente indispensabile pentru protecția imunitară. De ce?
Grăsimile poli-nesaturate intră în fiecare celulă umană. Sunt cele care fac prevenție activă împotriva atero-sclerozei. Nu pot fi produse de organismul uman. Și trebuie luate din alimentație. Avocado trebuie să înlocuiască porția de carne ori de brânza de la acea masă și putem consuma cel mult 150 de grame pe zi", spune ea.
Ce se întâmplă când mănânci MĂMĂLIGĂ. Afecțiunile pe care le previne MĂLAIUL
Iată precauțiile în privința fructului avocado
"Un avocado de 100-150 de grame este echivalentul din punct de vedere caloric cu o bucată de carne de 100-150 de grame, deci nu trebuie consumat fără limite. Avocado nu ar trebui consumat alături de carne pentru că e foarte caloric, ar trebuie consumat cu legume plin legume care să dea acea sățietate cu puține calorii", a spus Laura Ene, medic primar diabet și nutriție, în emisiunea "Doctor de Bine"
Senzația de sățietate apare din volum. Odată ce stomacul primește suficient volum va da semnal creierului să apară senzația de plin. Cea mai bună metodă de a slăbi ori de vă menține normo-ponderali este să mâncați multe legume la o masă. Conțin peste 90% apă și au volum mare, așa că senzația de prea-plin apare cu foarte puține calorii.
Toate uleiurile, deși esențiale pentu sănătate, sunt concentrate calorice. Fie că mâncați acovado, nuci, ori ulei presat la rece, cantitătile trebuie să fie mici. În privința uleiurilor neprocesate, o singură lingură conține 100 de kilocalorii. Nu dă senzația de sațietate, dar îngrașă. Așa că și acesta se consumă cu porția. În salată, cel mult o lingură de ulei. E cantitatea care nu îngrașă și ajută tot sistemul imunitar, potrivit stirileprotv.ro.
"Uleiurile nesaturate au valoare crescută pentru că pe lângă trigliceride, pe lângă grăsimea propriu zisă, păstează compușii minoritari, antioxidanții, vitamina E. E bine să fie un ulei brut, presat la rece", a spus dr. Nicoleta Chira, Facultate de Chimie, Universitatea Politehnică București.
Copiii și adolescenții au cea mai mare nevoie ca în meniul lor să existe ulei presat la rece, pește gras, avocado și nuci.
-
Ce trebuie să știi despre vaccinul anti-COVID16.12.2025, 14:25
-
Aumseqa, noul medicament pentru cancerul pulmonar, aproape de aprobare16.12.2025, 13:35
-
Aproape 50% dintre cazurile de infarct nu sunt detectate de teste16.12.2025, 12:25
-
De ce te trezești cu mâinile umflate dimineața16.12.2025, 11:14
-
Nimeni nu moare de bătrânețe. Autopsiile demolează mitul îmbătrânirii16.12.2025, 10:11
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
