Avocado, bun pentru IMUNITATE și înlocuitor pentru CARNE. Când devine PERICULOS pentru sănătate

Avocado, care sunt beneficiile pe care le oferă și când devine periculos pentru organism.
Ficatul uman nu poate să producă grăsime poli nesaturată, deși e capabil să facă peste 2.000 de reacții chimice diferite. Dar fiecare celulă umană conține grăsime poli-nesaturată. Și are nevoie de această. Din hrană
Ce se întamplă în lipsa ei? Dr. Laura Ene, medic primar diabet și nutriție a oferit explicația și a vorbit despre avocado.
"Nucile, uleiul presat la rece, avocado sunt alimente indispensabile pentru protecția imunitară. De ce?
Grăsimile poli-nesaturate intră în fiecare celulă umană. Sunt cele care fac prevenție activă împotriva atero-sclerozei. Nu pot fi produse de organismul uman. Și trebuie luate din alimentație. Avocado trebuie să înlocuiască porția de carne ori de brânza de la acea masă și putem consuma cel mult 150 de grame pe zi", spune ea.
Ce se întâmplă când mănânci MĂMĂLIGĂ. Afecțiunile pe care le previne MĂLAIUL
Iată precauțiile în privința fructului avocado
"Un avocado de 100-150 de grame este echivalentul din punct de vedere caloric cu o bucată de carne de 100-150 de grame, deci nu trebuie consumat fără limite. Avocado nu ar trebui consumat alături de carne pentru că e foarte caloric, ar trebuie consumat cu legume plin legume care să dea acea sățietate cu puține calorii", a spus Laura Ene, medic primar diabet și nutriție, în emisiunea "Doctor de Bine"
Senzația de sățietate apare din volum. Odată ce stomacul primește suficient volum va da semnal creierului să apară senzația de plin. Cea mai bună metodă de a slăbi ori de vă menține normo-ponderali este să mâncați multe legume la o masă. Conțin peste 90% apă și au volum mare, așa că senzația de prea-plin apare cu foarte puține calorii.
Toate uleiurile, deși esențiale pentu sănătate, sunt concentrate calorice. Fie că mâncați acovado, nuci, ori ulei presat la rece, cantitătile trebuie să fie mici. În privința uleiurilor neprocesate, o singură lingură conține 100 de kilocalorii. Nu dă senzația de sațietate, dar îngrașă. Așa că și acesta se consumă cu porția. În salată, cel mult o lingură de ulei. E cantitatea care nu îngrașă și ajută tot sistemul imunitar, potrivit stirileprotv.ro.
"Uleiurile nesaturate au valoare crescută pentru că pe lângă trigliceride, pe lângă grăsimea propriu zisă, păstează compușii minoritari, antioxidanții, vitamina E. E bine să fie un ulei brut, presat la rece", a spus dr. Nicoleta Chira, Facultate de Chimie, Universitatea Politehnică București.
Copiii și adolescenții au cea mai mare nevoie ca în meniul lor să existe ulei presat la rece, pește gras, avocado și nuci.
-
-
-
-
-
Durerile articulare, tot mai frecvente odată cu scăderea temperaturilor16.10.2025, 15:40
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.