Avocado, efect incredibil asupra colesterolului rău LDL. Cât trebuie să mănânci

Un nou studiu arată că avocado are un efect incredibil asupra colesterolului rău LDL. El trebuie însă consumat într-o anumită cantitate pentru a avea acest efect.
Un nou studiu realizat la Universitatea Penn State sugerează că un avocado consumat pe zi poate ajuta la controlul colesterolului rău LDL. Potrivit cercetătorilor, colesterolul rău însemană atât lipoproteinele cu densitate joasă oxidate (LDL) cât și la particule mici și dense de LDL.
Într-un studiu randomizat, controlat, de hrănire, cercetătorii au descoperit că avocado are acest efect la adulții cu exces de greutate (supraponderali) sau cu obezitate.
„Am reușit să arătăm că atunci când oamenii au încorporat un singur avocado pe zi în dieta lor, aveau mai puține particule mici și dense de LDL decât înaintea acestei diete", a spus Penny Kris-Etherton, profesor de nutriție, care a adăugat acele particule de LDL mici și dense sunt deosebit de dăunătoare pentru că promovează acumularea de plăci în artere ducând la ateroscleroză.
„În consecință, oamenii ar trebui să ia în considerare adăugarea de avocado în dieta lor într-un mod sănătos, cum ar fi cu pâine prăjită din grâu integral sau în porțiile de legume."
Mai exact, studiul a descoperit că avocado a ajutat la reducerea particulelor de LDL care au fost oxidate. Asemănător modului în care oxigenul poate dăuna alimentelor - precum un măr tăiat care s-a făcut maroniu - cercetătorii au spus că oxidarea este de asemenea rea pentru organismul uman.
„Multe cercetări indică faptul că oxidarea este bază pentru afecțiuni precum cancerul și bolile de inimă", a spus Kris-Etherton. „Știm că atunci când particulele LDL se oxidează, asta pornește o reacție în lanț care poate promova ateroscleroza, care este acumularea plăcii în peretele arterei. Oxidarea nu este bună, deci dacă poți ajuta la protejarea organismului prin alimentele care mănânci, asta ar putea fi foarte benefic".
În timp ce cercetările anterioare au demonstrat că avocado ar putea ajuta la scăderea colesterolului LDL, Kris-Etherton și colegii ei au fost curioși să vadă și dacă avocado ar putea ajuta și la reducerea particulelor de LDL oxidate.
Efecte notabile în 5 săptămâni
Cercetătorii au recrutat 45 de participanți adulți cu exces de greutate sau obezitate pentru studiu. După cinci săptămâni de la dieta cu avocado, participanții au avut un nivel semnificativ mai scăzut de colesterol LDL oxidat decât înainte de începerea studiului sau după finalizarea dietelor cu conținut scăzut și moderat de grăsimi. Participanții au avut, de asemenea, un nivel mai ridicat de luteină, un antioxidant benefic, după dieta cu avocado.
Kris-Etherton a spus că există în mod special o reducere a particulelor mici de colesterol LDL dens, care au devenit oxidate.
„Când vă gândiți la colesterolul rău, acesta este ambalat în particule LDL, care variază ca mărime", a spus Kris-Etherton. "Tot LDL este rău, dar LDL mic și dens este deosebit de rău. O constatare cheie a fost că oamenii cu dieta de avocado aveau mai puține particule oxidate de LDL. Aveau, de asemenea, mai multă luteină, ceea ce poate fi bioactivul care protejează LDL de la oxidare. "
Kris-Etherton a spus că, în timp ce rezultatele studiului - publicate în Journal of Nutrition - sunt promițătoare, mai sunt de făcut mai multe cercetări.
„Cercetarea nutrițională la avocado este un domeniu relativ nou de studiu, așa că cred că suntem la vârful aisbergului în a afla despre beneficiile lui pentru sănătate", a spus Kris-Etherton. "Avocado este cu adevărat bogat în grăsimi sănătoase, carotenoizi - care sunt importante pentru sănătatea ochilor - și alți nutrienți. Sunt un pachet dens de nutrienți și cred că abia începem să aflăm despre cum ne pot îmbunătăți sănătatea. "
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!