Avocado, efect incredibil asupra colesterolului rău LDL. Cât trebuie să mănânci

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Avocado
Avocado

Un nou studiu arată că avocado are un efect incredibil asupra colesterolului rău LDL. El trebuie însă consumat într-o anumită cantitate pentru a avea acest efect.

Un nou studiu realizat la Universitatea Penn State sugerează că un avocado consumat pe zi poate ajuta la controlul colesterolului rău LDL. Potrivit cercetătorilor, colesterolul rău însemană atât lipoproteinele cu densitate joasă oxidate (LDL) cât și la particule mici și dense de LDL.
Într-un studiu randomizat, controlat, de hrănire, cercetătorii au descoperit că avocado are acest efect la adulții cu exces de greutate (supraponderali) sau cu obezitate.

„Am reușit să arătăm că atunci când oamenii au încorporat un singur avocado pe zi în dieta lor, aveau mai puține particule mici și dense de LDL decât înaintea acestei diete", a spus Penny Kris-Etherton, profesor de nutriție, care a adăugat acele particule de LDL mici și dense sunt deosebit de dăunătoare pentru că promovează acumularea de plăci în artere ducând la ateroscleroză.

„În consecință, oamenii ar trebui să ia în considerare adăugarea de avocado în dieta lor într-un mod sănătos, cum ar fi cu pâine prăjită din grâu integral sau în porțiile de legume."

Mai exact, studiul a descoperit că avocado a ajutat la reducerea particulelor de LDL care au fost oxidate. Asemănător modului în care oxigenul poate dăuna alimentelor - precum un măr tăiat care s-a făcut maroniu - cercetătorii au spus că oxidarea este de asemenea rea pentru organismul uman.

„Multe cercetări indică faptul că oxidarea este bază pentru afecțiuni precum cancerul și bolile de inimă", a spus Kris-Etherton. „Știm că atunci când particulele LDL se oxidează, asta pornește o reacție în lanț care poate promova ateroscleroza, care este acumularea plăcii în peretele arterei. Oxidarea nu este bună, deci dacă poți ajuta la protejarea organismului prin alimentele care mănânci, asta ar putea fi foarte benefic".

În timp ce cercetările anterioare au demonstrat că avocado ar putea ajuta la scăderea colesterolului LDL, Kris-Etherton și colegii ei au fost curioși să vadă și dacă avocado ar putea ajuta și la reducerea particulelor de LDL oxidate.

Efecte notabile în 5 săptămâni

Cercetătorii au recrutat 45 de participanți adulți cu exces de greutate sau obezitate pentru studiu. După cinci săptămâni de la dieta cu avocado, participanții au avut un nivel semnificativ mai scăzut de colesterol LDL oxidat decât înainte de începerea studiului sau după finalizarea dietelor cu conținut scăzut și moderat de grăsimi. Participanții au avut, de asemenea, un nivel mai ridicat de luteină, un antioxidant benefic, după dieta cu avocado.

Kris-Etherton a spus că există în mod special o reducere a particulelor mici de colesterol LDL dens, care au devenit oxidate.

„Când vă gândiți la colesterolul rău, acesta este ambalat în particule LDL, care variază ca mărime", a spus Kris-Etherton. "Tot LDL este rău, dar LDL mic și dens este deosebit de rău. O constatare cheie a fost că oamenii cu dieta de avocado aveau mai puține particule oxidate de LDL. Aveau, de asemenea, mai multă luteină, ceea ce poate fi bioactivul care protejează LDL de la oxidare. "

Kris-Etherton a spus că, în timp ce rezultatele studiului - publicate în Journal of Nutrition - sunt promițătoare, mai sunt de făcut mai multe cercetări.

„Cercetarea nutrițională la avocado este un domeniu relativ nou de studiu, așa că cred că suntem la vârful aisbergului în a afla despre beneficiile lui pentru sănătate", a spus Kris-Etherton. "Avocado este cu adevărat bogat în grăsimi sănătoase, carotenoizi - care sunt importante pentru sănătatea ochilor - și alți nutrienți. Sunt un pachet dens de nutrienți și cred că abia începem să aflăm despre cum ne pot îmbunătăți sănătatea. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel