Băutura care îți curăță plămânii în profunzime. Este un antimicrobian puternic

Monika Baciu |
Data publicării:
ceapa cu lapte - FOTO: Freepik@EyeEM
ceapa cu lapte - FOTO: Freepik@EyeEM

Această băutură îți curăță plămânii în profunzime. Te scapă și de mucus și eliberează căile respiratorii. 

Un remediu popular, recunoscut pentru eficacitatea sa în ameliorarea tusei și a congestiei bronșice, se bazează pe principii naturale și are capacitatea de a accelera procesul de vindecare. Acest remediu, îmbogățit cu proprietăți imunostimulatoare și antimicrobiene, poate fi o alegere valoroasă pentru cei care caută să trateze simptomele respiratorii fără a recurge la medicamente convenționale.

Pentru răceli și gripe, compoziția de ceapă cu lapte este considerată un mijloc eficient de eliminare a mucusului bacterian din bronhii și trahee. În plus, această compoziție vindecătoare este folosită activ în cazul imposibilității sau neadecvării terapiei medicamentoase, potrivit Farms.

Compoziția de ceapă cu lapte ca remediu pentru tratamentul tusei nu este folosită fără motiv pentru răceli, în special atunci când gâtul este inflamat și nasofaringele sunt puternic iritate. Ceapa are rolul de tratament și efect expectorant, iar laptele îndepărtează ușor flegma și mucusul din plămâni.

Compoziția de ceapă cu lapte acționează ca un imunostimulator. Laptele este folosit pentru a îndepărta rapid flegma care s-a acumulat în bronhii, fără răgușeală dureroasă. Baza băuturii acționează ușor fără a provoca umflături sau crampe suplimentare. 

Vezi și: Tromboza venoasă profundă, boala care te poate ucide. Dr. Rodica Niculescu: Duce la ruperea unui vas de sânge. Determină AVC, infarct miocardic, tromboembolism pulmonar

Laptele este excelent pentru acest lucru, deoarece este un remediu natural folosit pentru curățarea plămânilor. Mineralele benefice ale sale susțin funcția de leucocite și alte celule care au fost afectate de boală.

Ceapa este folosită ca un antibiotic natural datorită conținutului de fitoncide în ea, care ucid bacteriile și virusurile. Uleiurile esențiale din compoziția sa creează, de asemenea, un efect de inhalare atunci când sunt inhalate de sinusuri. După absorbția în sânge, compoziția curăță ușor bronhiile și căile respiratorii, prevenind formarea congestiei.

Vezi și: Cancerul renal, semnele ușor de trecut cu vederea. Sunt subtile și atribuite și altor afecțiuni

Ceapa cu lapte, efecte benefice

Ceapă cu lapte - FOTO: Freepik@Comet IT

Rețeta populară nu rezolvă doar problema tusei, ci și accelerează procesul de vindecare. Acțiunea complexă are mai multe avantaje și anume, eliminarea toxinelor din corp datorită efectului diuretic. Accelerează producția de anticorpi datorită compoziției de vitamine și minerale, care reînnoiesc rezervele de substanță de construcție.

În plus, compoșii din lapte și ceapă aceelerează eliminarea mucusului din tractul pulmonar datorită compoziției antimicrobiene și curăță sistemul circulator, a ficatului și a limfei. 

Compușii îmbunătățesc respirația nazală, elimină durerile de cap și durerile oculare. Această băutură nu este recomandată copiilor sub 3 ani sau persoanelor care au alergii la lapte sau ceapă.

Vezi și: Supa minestrone: rețeta care încetinește îmbătrânirea. E supa cea mai bogată în fibre. Ingredientul pe care să-l adaugi în ea

Cum se prepară corect laptele cu ceapă pentru tuse

Nu există o rețetă standard. Ingredientele sunt aduse la fierbere într-un singur recipient pentru ca substanțele active din ceapă să treacă în lapte.

Ceapa poate fi fiartă întreagă, tăiată în inele, tocată fin sau dată pe răzătoare. În funcție de acest lucru, timpul de fierbere va fi diferit. Atunci când se folosește o pastă măcinată, este recomandabil să se pregătească amestecul într-un termos.

Pentru a face produsul mai eficient, acesta este pregătit înainte de fiecare utilizare - 100 ml sunt suficiente pentru două doze cu un interval de două ore.

La începutul tratamentului, băutura de ceapă și lapte trebuie consumată cât mai des posibil, reducând treptat frecvența la 2-3 ori pe zi. Pentru a elimina o tuse bruscă, înainte de culcare, se bea o porție întreagă (100 g). Dacă apar simptome ale bolii dimineața, procedura este continuată.

Vezi și: Ce alimente îți protejează inima. 8 sfaturi pentru o inimă mai puternică și mai sănătoasă

Cum se utilizează

Înainte de a utiliza produsul, consultați întotdeauna un medic. Dacă suferiți de unele boli, cum ar fi diabetul zaharat, litiaza urinară, această băutură nu este indicată. Pentru un corp adult, doza este jumătate de pahar odată.

Remediul acesta nu trebuie consumat mai mult de o săptămână. Acest timp este suficient pentru a elimina problema în cazul unor boli precum amigdalita, infecții respiratorii acute, infecții respiratorii acute, gripă, bronșită.

Pentru persoanele cu o sensibilitate puternică la gusturi și mirosuri, se adaugă gem sau miere la băutură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel