Băutura care previne deteriorarea celulelor și protejează inima și memoria. Cum să prepari acest remediu naturist acasă

Descoperă numeroasele beneficii ale acestui amestec bogat în vitamine și antioxidanți.
Laptele de aur, o băutură tradițională indiană preparată cu turmeric, scorțișoară, ghimbir și alte condimente, este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și prevenirea deteriorării celulelor. Se prepară prin încălzirea laptelui nonlactaceutic cu aceste condimente, care conțin adesea antioxidanți sau proprietăți antiinflamatorii. Acest articol oferă informații despre prepararea laptelui auriu și despre beneficiile acestuia.
Cum îl prepari
Vei avea nevoie de:
- 1/2 ceașcă de lapte fără lapte, cum ar fi laptele de cocos sau de migdale
- 1 linguriță de turmeric
- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras sau 1/2 linguriță de pudră de ghimbir
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat (opțional)
- 1 linguriță de miere
Ingredientele se combină într-o oală, apoi se fierb și se lasă la foc mic timp de 10 minute, până când se parfumează. După ce se servește, amestecul se strecoară pentru a îndepărta condimentele și se păstrează la frigider timp de până la 5 zile. Poate fi găsit online, în magazinele naturiste și în unele magazine alimentare.
Beneficiile sale sunt următoarele:
Reduce inflamația
Laptele de aur, obținut din ghimbir, scorțișoară și turmeric, are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la prevenirea sau gestionarea unor afecțiuni precum bolile de inimă, cancerul, artrita, boala Alzheimer și sindromul metabolic.
S-a constatat că un consum de 500 mg de curcumină, componenta activă din turmeric, este la fel de eficient ca și administrarea a 50 mg dintr-un medicament obișnuit pentru artrită în reducerea inflamației.
Previne deteriorarea celulelor
Efectele antioxidante ale curcuminei sunt, de asemenea, prezente. Există o serie de studii care au demonstrat că antioxidanții pot ajuta la vindecarea leziunilor celulare și la scăderea riscului unei varietăți de afecțiuni.
Un exemplu este un studiu care a fost realizat în 2015 și care a descoperit că antioxidanții din alimente și condimente au avut un efect benefic asupra gradului de degradare a celulelor.
Vezi și: Plantele care produc oxigen pe timp de noapte. Decorează-ți dormitorul cu ele pentru un somn mai bun
Este benefic pentru sistemul osos
Lapte îmbogățit pe bază de plante, cum ar fi laptele de cocos, este bogat în vitamina D și calciu, esențiale pentru sănătatea oaselor. Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor, iar vitamina D ajută la absorbția acestuia din alimente, potrivit MedicalNewsToday.
Oamenii au tendința de a prepara laptele de aur folosind lapte fără lactoză, cum ar fi laptele de cocos. Din acest motiv, oamenii ar trebui să se asigure că găsesc versiuni îmbogățite care conțin nutrienți suplimentari pentru a obține acest beneficiu.
Susține funcția cerebrală și îmbunătățește memoria
Rezultatele unor studii anterioare au arătat că turmericul poate contribui la îmbunătățirea funcției cerebrale; cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare mai actuale pentru a confirma în mod corespunzător că turmericul este util.
O cercetare, de exemplu, a investigat impactul pe care îl are scorțișoara asupra conservării anumitor proteine care sunt asociate cu boala Parkinson. Aceste proteine oferă protecție împotriva semnelor bolii Alzheimer, care includ tremurături și pierderi de memorie.
Este nevoie de mai multe cercetări pe oameni pentru a demonstra complet cât de eficientă este scorțișoara pentru îmbunătățirea funcțiilor cerebrale, în ciuda faptului că studiul a demonstrat rezultate încurajatoare.
Foto: Freepik @liudmyla_yaremenko
Previne bolile cardiovasculare
Laptele de aur conține trei ingrediente majore care pot reduce riscul de boli de inimă. Cu toate acestea, studiile sunt limitate, iar cantitatea fiecărui ingredient ar putea să nu demonstreze pe deplin beneficiile. Un studiu a constatat că administrarea de curcuminoide a redus rata de incidență a evenimentelor de infarct miocardic după operația de bypass coronarian de la 30% la 13%. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste constatări.
Poate reduce riscul de cancer
Studii mai vechi sugerează că ghimbirul, scorțișoara și curcumina pot reduce riscul de cancer. Cu toate acestea, majoritatea studiilor sunt limitate, fiind bazate pe eprubete și nu sunt definitive. Este puțin probabil ca aceste cantități mici din aceste condimente în laptele auriu să aibă un impact asupra riscului de cancer, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru rezultate definitive.
Scade glicemia
Cercetările sugerează că laptele de aur poate reduce nivelul de zahăr din sânge, similar cu reducerea riscului de cancer. Un studiu dublu-orb controlat cu placebo din 2017 a constatat că ghimbirul poate ajuta la reducerea glicemiei la post la persoanele cu diabet de tip 2. Studiul a împărțit 50 de participanți în două grupuri, unul luând 2.000 mg de ghimbir pe zi, iar celălalt un placebo. Rezultatele au arătat că ghimbirul a redus semnificativ nivelul de zahăr din sânge la post.
Fortifică sistemul imunitar
Laptele de aur este folosit în mod obișnuit pentru a combate boli comune, cum ar fi răceala, proprietățile antibacteriene, antivirale și antifungice ale curcuminei fiind benefice. Ghimbirul și scorțișoara sunt, de asemenea, remedii casnice comune pentru răceli și gripe.
Ajută digestia
Pe lângă beneficiile meționare mai sus, ghimbirul ajută digestia. Un studiu a constatat că ghimbirul este eficient și cu risc scăzut în reducerea simptomelor la pacienții cu greață indusă de chimioterapie.
Îmbunătățește starea de spirit
Persoanele care consumă zilnic curcumină pot experimenta o îmbunătățire a stării lor de spirit, potrivit cercetărilor care au fost adunate.
Potrivit rezultatelor unui studiu limitat care a inclus 60 de participanți, utilizarea suplimentelor de curcumină poate fi capabilă să ajute la ameliorarea simptomelor celor care suferă de o boală depresivă severă. Acele persoane care luau curcumină în plus față de medicamentele antidepresive au avut cea mai substanțială îmbunătățire.
Autorii studiului au mai spus că rezultatele nu au îndeplinit criteriile de semnificație statistică, ceea ce înseamnă că sunt necesare mai multe cercetări pentru a evalua eficacitatea tratamentului și dozele adecvate.
Laptele de aur oferă numeroase beneficii pentru sănătate și riscuri minime, cu excepția potențialelor alergii. Acesta poate fi preparat acasă sau poate fi achiziționat din magazine, dar în ciuda beneficiilor sale, nu trebuie considerat un substitut pentru tratamentele medicale.
-
Cafeaua cu ulei de măsline: beneficii, riscuri și cum să o prepari acasă16.09.2025, 09:49
-
-
-
-
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.