Băutura care previne deteriorarea celulelor și protejează inima și memoria. Cum să prepari acest remediu naturist acasă

Descoperă numeroasele beneficii ale acestui amestec bogat în vitamine și antioxidanți.
Laptele de aur, o băutură tradițională indiană preparată cu turmeric, scorțișoară, ghimbir și alte condimente, este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și prevenirea deteriorării celulelor. Se prepară prin încălzirea laptelui nonlactaceutic cu aceste condimente, care conțin adesea antioxidanți sau proprietăți antiinflamatorii. Acest articol oferă informații despre prepararea laptelui auriu și despre beneficiile acestuia.
Cum îl prepari
Vei avea nevoie de:
- 1/2 ceașcă de lapte fără lapte, cum ar fi laptele de cocos sau de migdale
- 1 linguriță de turmeric
- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras sau 1/2 linguriță de pudră de ghimbir
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat (opțional)
- 1 linguriță de miere
Ingredientele se combină într-o oală, apoi se fierb și se lasă la foc mic timp de 10 minute, până când se parfumează. După ce se servește, amestecul se strecoară pentru a îndepărta condimentele și se păstrează la frigider timp de până la 5 zile. Poate fi găsit online, în magazinele naturiste și în unele magazine alimentare.
Beneficiile sale sunt următoarele:
Reduce inflamația
Laptele de aur, obținut din ghimbir, scorțișoară și turmeric, are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la prevenirea sau gestionarea unor afecțiuni precum bolile de inimă, cancerul, artrita, boala Alzheimer și sindromul metabolic.
S-a constatat că un consum de 500 mg de curcumină, componenta activă din turmeric, este la fel de eficient ca și administrarea a 50 mg dintr-un medicament obișnuit pentru artrită în reducerea inflamației.
Previne deteriorarea celulelor
Efectele antioxidante ale curcuminei sunt, de asemenea, prezente. Există o serie de studii care au demonstrat că antioxidanții pot ajuta la vindecarea leziunilor celulare și la scăderea riscului unei varietăți de afecțiuni.
Un exemplu este un studiu care a fost realizat în 2015 și care a descoperit că antioxidanții din alimente și condimente au avut un efect benefic asupra gradului de degradare a celulelor.
Vezi și: Plantele care produc oxigen pe timp de noapte. Decorează-ți dormitorul cu ele pentru un somn mai bun
Este benefic pentru sistemul osos
Lapte îmbogățit pe bază de plante, cum ar fi laptele de cocos, este bogat în vitamina D și calciu, esențiale pentru sănătatea oaselor. Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor, iar vitamina D ajută la absorbția acestuia din alimente, potrivit MedicalNewsToday.
Oamenii au tendința de a prepara laptele de aur folosind lapte fără lactoză, cum ar fi laptele de cocos. Din acest motiv, oamenii ar trebui să se asigure că găsesc versiuni îmbogățite care conțin nutrienți suplimentari pentru a obține acest beneficiu.
Susține funcția cerebrală și îmbunătățește memoria
Rezultatele unor studii anterioare au arătat că turmericul poate contribui la îmbunătățirea funcției cerebrale; cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare mai actuale pentru a confirma în mod corespunzător că turmericul este util.
O cercetare, de exemplu, a investigat impactul pe care îl are scorțișoara asupra conservării anumitor proteine care sunt asociate cu boala Parkinson. Aceste proteine oferă protecție împotriva semnelor bolii Alzheimer, care includ tremurături și pierderi de memorie.
Este nevoie de mai multe cercetări pe oameni pentru a demonstra complet cât de eficientă este scorțișoara pentru îmbunătățirea funcțiilor cerebrale, în ciuda faptului că studiul a demonstrat rezultate încurajatoare.
Foto: Freepik @liudmyla_yaremenko
Previne bolile cardiovasculare
Laptele de aur conține trei ingrediente majore care pot reduce riscul de boli de inimă. Cu toate acestea, studiile sunt limitate, iar cantitatea fiecărui ingredient ar putea să nu demonstreze pe deplin beneficiile. Un studiu a constatat că administrarea de curcuminoide a redus rata de incidență a evenimentelor de infarct miocardic după operația de bypass coronarian de la 30% la 13%. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste constatări.
Poate reduce riscul de cancer
Studii mai vechi sugerează că ghimbirul, scorțișoara și curcumina pot reduce riscul de cancer. Cu toate acestea, majoritatea studiilor sunt limitate, fiind bazate pe eprubete și nu sunt definitive. Este puțin probabil ca aceste cantități mici din aceste condimente în laptele auriu să aibă un impact asupra riscului de cancer, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru rezultate definitive.
Scade glicemia
Cercetările sugerează că laptele de aur poate reduce nivelul de zahăr din sânge, similar cu reducerea riscului de cancer. Un studiu dublu-orb controlat cu placebo din 2017 a constatat că ghimbirul poate ajuta la reducerea glicemiei la post la persoanele cu diabet de tip 2. Studiul a împărțit 50 de participanți în două grupuri, unul luând 2.000 mg de ghimbir pe zi, iar celălalt un placebo. Rezultatele au arătat că ghimbirul a redus semnificativ nivelul de zahăr din sânge la post.
Fortifică sistemul imunitar
Laptele de aur este folosit în mod obișnuit pentru a combate boli comune, cum ar fi răceala, proprietățile antibacteriene, antivirale și antifungice ale curcuminei fiind benefice. Ghimbirul și scorțișoara sunt, de asemenea, remedii casnice comune pentru răceli și gripe.
Ajută digestia
Pe lângă beneficiile meționare mai sus, ghimbirul ajută digestia. Un studiu a constatat că ghimbirul este eficient și cu risc scăzut în reducerea simptomelor la pacienții cu greață indusă de chimioterapie.
Îmbunătățește starea de spirit
Persoanele care consumă zilnic curcumină pot experimenta o îmbunătățire a stării lor de spirit, potrivit cercetărilor care au fost adunate.
Potrivit rezultatelor unui studiu limitat care a inclus 60 de participanți, utilizarea suplimentelor de curcumină poate fi capabilă să ajute la ameliorarea simptomelor celor care suferă de o boală depresivă severă. Acele persoane care luau curcumină în plus față de medicamentele antidepresive au avut cea mai substanțială îmbunătățire.
Autorii studiului au mai spus că rezultatele nu au îndeplinit criteriile de semnificație statistică, ceea ce înseamnă că sunt necesare mai multe cercetări pentru a evalua eficacitatea tratamentului și dozele adecvate.
Laptele de aur oferă numeroase beneficii pentru sănătate și riscuri minime, cu excepția potențialelor alergii. Acesta poate fi preparat acasă sau poate fi achiziționat din magazine, dar în ciuda beneficiilor sale, nu trebuie considerat un substitut pentru tratamentele medicale.
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
-
Disonanța cognitivă: de ce facem lucruri care ne contrazic valorile26.08.2025, 16:30
-
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid26.08.2025, 11:24
-
Sciatica: cauza, simptome, tratament. 3 greșeli pe care le facem zilnic26.08.2025, 10:30
-
Cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poți face în casa altcuiva25.08.2025, 23:45
Apa cu cuișoare, beneficii surprinzătoare pentru glicemie și ficat. Eugenolul, compusul care are efect antiinflamator
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.