Băuturi care reduc balonarea. Ceaiul verde se numără printre ele

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ceai de plante. Foto: Pixabay
Ceai de plante. Foto: Pixabay

Senzația de balonare vă poate strica ziua. De aceea, sunt unele alimente care reduc balonarea și sunt la îndemână.

Băuturile care vă pot ajuta să scăpați de balonare:

* ceaiul verde - compușii polifenoli din ceaiul verde dețin proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, făcând ceaiul verde alegerea ideală pentru a bate balonarea. Ceaiul verde contribuie la reducerea gazelor din tractul digestiv, făcându-l ideal după o masă picantă sau grasă. Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au raportat că „consumul de ceai verde este cel mai simplu și benefic mod de prevenire a tulburărilor gastrointestinale”.

* ceaiul de mentă - de secole, oamenii din Asia și Orientul Mijlociu au băut ceai de mentă după o masă pentru a ajuta digestia. Acest ceai vine cu un sprijin științific serios: s-a demonstrat că menta relaxează țesuturile gastrointestinale și ajută la ameliorarea simptomelor indigestiei, ambele putând ajuta la prevenirea balonării.

* apă - este cea mai bună atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Bând multă apă în fiecare zi (6 - 8 pahare în conformitate cu recomandările oficiale britanice - aproximativ 1,2 litri), permite corpului nostru să elimine în mod corespunzător deșeurile și să mențină sistemul digestiv funcțional. Acest lucru, la rândul său, minimizează constipația și balonarea.

* oțet de mere - prea multe bacterii rele din intestin produc exces de gaz, ceea ce provoacă un stomac balonat. Oțetul de mere conține un probiotic, care adaugă o doză de bacterii bune și ajută la echilibrarea bacteriilor din intestin. Adăugați o lingură la o ceașcă de apă caldă (aceasta este cea mai plăcută modalitate de a o bea) și sorbiți înainte și după masă, potrivit hollandandbarrett.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel