Bea zilnic ceai de scorțișoară și efectele BENEFICE nu vor întârzia să apară

Bea zilnic ceai de scorțișoară și efectele BENEFICE nu vor întârzia să apară, FOTO unsplash
Bea zilnic ceai de scorțișoară și efectele BENEFICE nu vor întârzia să apară, FOTO unsplash

Scorțișoara este recunoscută pentru aroma sa ispititoare, însă calitațile ei nu se limitează doar la mâncare și parfum. Condimentul are beneficii potențiale pentru sănătate.  

1. Îmbunătățește digestia

Un digestiv natural, scorțișoara stimulează digestia, ameliorează flatulența, durerile abdominale, diareea, dispepsia, sindromul colonului iritabil și, de asemenea, îmbunătățește funcția ficatului. Dacă mănânci zilnic scorțișoară, elimini toxinele din organism, îți îmbunătățești absorbția nutrienților din alimente și te ajută la arderea grăsimilor de pe burtă.

O ceașcă de ceai de scorțișoară este extrem de benefică în tratarea anomaliilor intestinale și îmbunătățirea digestiei.

Cum se face ceaiul de scorțișoară

Ingrediente:

praf de scorțișoară

1 cană de apă

1 lingură de miere

1 lingură suc de lămâie

¼ linguriță pudră de piper negru

un praf de ghimbir

Metodă:

Fierbe apa într-un vas.

Adaugă toate ingredientele și lasă să fiarbă puțin. 

Strecoară ceaiul și bea-l cald.

2. Ameliorează tusea și răceala

Scorțișoara servește ca expectorant și expulzează mucusul din corp. Pusă în ceai sau mâncare, scorțișoara prezintă o activitate antituberculară puternică și este extrem de benefică pentru tuse, răceală, astm, cefalee și tuberculoză.

3. Gestionează diabetul

Scorțișoara are o semnificație ridicată în tratamentele ayurvedice antice pentru tratarea diabetului de tip 2. Reglează producția de insulină, hormonul cheie al diabetului, reduce rezistența la insulină de către organism și, prin urmare, reduce nivelul zahărului din sânge. 

4. Ameliorează afecțiunile cardiace

Scorțișoara este un diluant natural al sângelui, tratează ateroscleroza, reglează tensiunea arterială crescută și promovează o inimă sănătoasă. 

5. Îmbunătățește sănătatea pielii

Proprietatea antiinflamatoare a scorțișoarei este benefică pentru combaterea acneei, cosurilor și a altor infecții ale pielii. Ayurveda sugerează cu tărie utilizarea regulată a uleiului de scorțișoară pentru creșterea producției de colagen și elastină, tratând astfel semnele îmbătrânirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel