Bibliotecă online pentru medicii din București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea adopta, în şedinţa din 18 decembrie, un proiect privind o bibliotecă online pentru medici din spitalele subordonate Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Medici, bibliotecă. "Se aprobă proiectul 'Bibliotecă pentru medici'. (...) Obiectivul proiectului îl reprezintă informarea, documentarea şi educarea medicilor, rezidenţilor, studenţilor şi asistenţilor medicali, spre a folosi resurse internaţionale de informare şi documentare şi integrarea procesului de documentare în activitatea practică medicală, prin încheierea de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a unui abonament în cadrul unei platforme online de specialitate", prevede unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de săptămâna viitoare, potrivit Agerpres.

În referatul de aprobare a proiectului, semnat de primarul general, Gabriela Firea, se menţionează că există puţine cazuri în care spitalele au efectuat achiziţii pentru documentarea proprie, situaţie valabilă doar în cazul persoanelor fizice, medici angajaţi în spitale, care au cumpărat sporadic cărţi şi abonamente la reviste.

"Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti vine cu o propunere de proiect, aflat în corelare cu Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020, prin care se doreşte crearea unei reţele de biblioteci pentru spitale, în care îşi vor desfăşura activitatea medicii, rezidenţii, studenţii la medicină şi asistenţii medicali. (...) Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti intenţionează să încheie un abonament în cadrul unei platforme online, cu scopul asigurării atât a accesului la platforme electronice de documentare ştiinţifică specifice practicanţilor din domeniul medical, la informaţii cu privire la conţinutul medical/ştiinţific disponibil, cât şi soluţii de gestiune a accesului la platformele de informare şi documentare în format electronic", mai relevă sursa citată.

Medici, bibliotecă. 19 spitale

În raportul de specialitate al proiectului este stipulat că fiecare spital din administrarea ASSMB va fi implicat în această iniţiativă şi că ASSMB a încheiat un protocol de colaborare ce are ca obiectiv facilitarea accesului, cu titlu gratuit, la platforme electronice de documentare ştiinţifică specifice practicanţilor din domeniul medical. În virtutea protocolului de colaborare se vor presta mai multe activităţi: configurarea accesului; prezentări în cele 19 spitale cuprinse în proiect, la raportul de gardă sau pe fiecare secţie, la cerere; organizarea a minimum două sesiuni de instruire online - "Accesarea informaţiei"; afişarea de postere privind campania perioadei de acces gratuit în cadrul spitalelor; atragerea activă a directorilor medicali pentru a disemina informaţia despre perioada de acces gratuit prin canalele interne ale spitalelor.

La baza stabilirii numărului de conturi/unitate medicală s-au avut în vedere adresele înaintate de fiecare dintre cele 19 spitale către ASSMB, rezultând în total 196 de conturi. În vederea stabilirii costurilor ce vor reprezenta abonamentul în cadrul platformei online s-a ţinut seama de o cercetare efectuată în cadrul acestui segment de piaţă. Pentru 200 de conturi, costul e estimat la 25.000 de dolari, perioada propusă fiind februarie-martie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel