Bio-nanotehnologia în diabet: capsule minuscule reduc glicemia și inflamația

Angela Sabău |
Data publicării:
Diabet
Diabet

Capsule minuscule dezvoltate de cercetători sunt capabile să reducă glicemia și inflamația pancreasului la pcaienții cu diabet de tip 2.

Cercetătorii de la Universitatea Curtin au dezvoltat capsule minuscule care sunt capabile să vizeze eficient ficatul și pancreasul, reducând efectele inflamatorii ale diabetului de tip 2.

Cercetarea, publicată în revista Nature, Scientific Reports, a examinat dacă capsulele minuscule, dezvoltate folosind bio-nanotehnologii și umplute cu o combinație de acizi biliari umani și medicamentul care scade lipidele Probucol, ar putea viza efectele inflamatorii ale diabetului în modele de șoareci pe o perioadă de șase luni.

Autorul principal Dr. Hani Al-Salami, de la Institutul de Cercetare pentru Inovare în Sănătate Curtin (CHIRI) și Școala de Farmacie și Științe Biomedicale de la Universitatea Curtin, a spus că capsulele minuscule au fost concepute pentru a viza în mod preferențial organe specifice și pentru a spori administrarea agenților activi, reducând daunele potențiale ale altor părți ale corpului.

Bio-nanotehnologii utilizate 

„Folosind bio-nanotehnologii avansate și personalizabile, echipa noastră a fost capabilă să genereze capsule minuscule care protejau medicamentele active în timpul procesului digestiv și de absorbție, care la rândul lor au îmbunătățit absorbția de acizi biliari și Probucol în ficat și pancreas, care sunt de obicei inflamate la pacineții cu diabet ", a spus dr. Al-Salami.

„Am descoperit că nanoparticulele care conțin acizi biliari și Probucol au fost eficiente în reducerea nivelului ridicat de zahăr din sânge și a inflamației asociate diabetului la modelele animale cu diabet”.

Dr. Al-Salami a explicat că rezultatele cercetării au arătat o mare promisiune pentru viitoarele tratamente diabetice, dar au fost necesare cercetări suplimentare pentru a testa dacă tratamentul poate fi eficient și la om.

„Studiul nostru a arătat o legătură promițătoare între utilizarea bio-nanotehnologiei și livrarea țesutului orientat la modelele diabetice. Prin utilizarea acestor tehnologii avansate poate fi posibilă reducerea progresiei și gravității diabetului”, a spus dr. Al-Salami.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel