Boala arterială periferică, cum o previi. Dr Andrada Bogdan explică

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Sânge
Sânge

Multă mișcare, un tratament corect al diabetului și ținerea colesterolului sub control sunt doar câteva măsuri de prevenție a bolii arteriale periferice.

Medicul Andrada Bogdan, specialist în Cardiologie și Cardiologie Intervențională la Spitalul Sanador din București, spune că boala arterială periferică poate fi prevenită prin schimbarea stilului de viață, mișcare multă și prin combaterea sendentarismului și a obezității. La acestea adaugă tratamentul tensiunii arteriale și a colesterolului care se depunde în vasele de sânge. Doctorița mai amintește și aplicarea unui tratament corect și agresiv al diabetului. ”Toate acestea duc la scăderea riscului de apariție a unei boli arteriale periferice severe”, afirmă medicul Andrada Bogdan.

Aceasta subliniază că ”întotdeauna amputația este un gest final”, iar ”strategia este aceea de a încerca să amputezi cât mai puțin”. ”Una e să amputezi din coapsă și alta e să amputezi la picior”, adaugă specialistul. De aceea, pentru a evita a ajunge în situația de a amputa un membru, se recomandă respectarea măsurilor de prevenție ale bolii arteriale periferice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel