Diabetul, hipertensiunea și obezitatea, impact asupra riscului de boli hepatice cauzate de alcool
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Boala de reflux gastroesofagian poate cauza neplăceri și de sărbători, de aceea medicii vă oferă câteva sfaturi ca să o țineți sub control.
Boala de reflux gastroesofagian (GERD) este o afecțiune digestivă comună care apare atunci când acidul stomacului revine în esofag de cel puțin două ori pe săptămână, arată news-medical.net. De aceea, medicii vă sfătuiesc să aveți grijă câte dulciuri sau pahare de vin consumați.
Specialiști de la Universitatea din Chicago Centrul de Medicină pentru Boli Esofagiene le-au oferit jurnaliștilor de la site-ul citat sfaturi pentru cum să petrecem sărbătorile de iarnă fără să simțim înțepături de la refluxului acid. Medicul Robert Kavitt, director al Centrului pentru Boli Esofagiene, amintește de "moderație", un cuvânt pe care mai toți medicii îl rostesc când vine vorba de mâncare și consumul de alcool, mai ales de sărbători.
"Cercetările au arătat că aportul rapid de produse alimentare a produs mai multe episoade GERD decât atunci când oamenii mâncau mai lent. Mâncarea lent permite corpului tău să se simtă plin, ceea ce îți va reduce șansele de a supraalimenta. Supraalimentarea pune presiune asupra mușchiului sfincterului esofagian inferior. Denumit frecvent LES, mușchiul sfincterului esofagian inferior este un mușchi asemănător inelului care acționează ca o supapă între esofag și stomac. Când LES este slăbit, acidul poate reveni în esofag și poate declanșa un episod GERD", precizează sursa citată.
Boala de reflux gastroesofagian. Recomandări:
1. Mâncați cu cel puțin 1-2 ore înainte de culcare
2. Minimizați băuturile carbogazoase și alcoolul – experții susțin că "băuturile carbogazoase și alcoolul pot provoca relaxarea mușchilor LES și declanșează GERD" și dacă "beți mai multă apă, acesta va curăța esofagul și va reduce refluxul".
3. Evitați declanșatorii - câteva dintre alimentele și băuturile obișnuite care pot duce la un episod GERD sunt: usturoiul, ceapa crudă, ciocolata, vinul roșu, menta, fructele citrice.
4. Mențineți antiacidul preferat în așteptare.
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Acest tip de cancer, extrem de comun, ucide într-un ritm alert. Medicii avertizează că numărul deceselor s-a dublat în ultimii 20 de ani.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Acest supliment alimentar ar putea ajuta la repararea ficatului, iar beneficiile sunt importante.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute. De ce trebuie să ții cont.
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
Statinele au un efect major asupra ficatului. Pot vindeca o boală gravă.
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.