Boli de inimă: care este legătura cu riscul de cancer

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Boli de inimă
Boli de inimă

Bolile de inimă ar putea crește riscul de a dezvolta cancer, cel puțin asta susține un studiu publicat de cercetători. Potrivit acestora, cel mai probabil sunt cauze comune cum ar fi alimentația, lipsa mișcării sau fumatul.

Persoanele cu boli de inimă au, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta cancer, potrivit cercetărilor prezentate la American Heart Association's Scientific Sessions.

Cercetătorii au evaluat datele de la 12.712 persoane de la Framingham Heart Study care nu au avut boli de inimă sau cancer la lansarea studiului. Au folosit un estimator de risc care prezice șansa unei persoane de a avea boli de inimă în termen de 10 ani.

Pe o perioadă de 15 ani, cercetătorii au descoperit că persoanele cu un scor estimativ de risc de 10 ani sau mai mare au fost de peste trei ori mai mari decât cele cu un scor de 10 ani sau mai mic de 5% de a dezvolta cancer, cum ar fi cel al prostatei, a plămânului sau a tractului gastro-intestinal. De asemenea, persoanele care au suferit ulterior un atac de cord, insuficiență cardiacă sau fibrilație atrială au o șansă mult mai mare de a dezvolta cancer în comparație cu cei care nu au avut probleme cardiace, notează Harvard Medical School.

Deși acesta a fost un studiu observațional, cercetătorii au remarcat că bolile de inimă și cancerul prezintă mai mulți factori de risc, cum ar fi alimentația deficitară, lipsa exercițiilor fizice și fumatul. Dacă aveți un risc ridicat pentru boli de inimă, ar trebui să fiți atenți și la posibilele riscuri de cancer, au adăugat ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel