
Tudor Ciuhodaru se află în Statele Unite ale Americii unde a discutat în Senat despre criza majoră pe care o produc drogurile.
Dr. Tudor Ciuhodaru se află în Statele Unite ale Americii, unde a discutat în Senat, în Comisia pentru sănătate primară și siguranța pensiilor, despre problematica drogurilor. Consumul de substanțe interzise este un fenomen greu de stopat chiar și la noi în țară.
”Am discutat noi soluții legislative privind explozia deceselor cauzate de supradozele de fentanil cu senatorul Bill Cassidy. Fabricarea ilicită în laborator și prețul redus (comparativ cu alte droguri) au dus la o veritabilă epidemie de supradoză și decese în Statele Unite ale Americii.
La fiecare 5 minute un american moare din cauza drogurilor de sinteză iar acum au ajuns și în Europa. Din păcate fentanilul și alte droguri sintetice nu reprezintă încă cea mai mare preocupare (conform comisarului european Johansson) deși Europa are capacitatea de laborator de a produce droguri sintetice, ceea ce ar putea declanșa rapid o criză (spre deosebire de Statele Unite unde sunt importate din Mexic) iar creșterea cererii de opiode de sinteză este previzibilă în contextul reducerii drastice a ofertei de heroină determinată de interzicerea cultivării macului de către talibanii din Afganistan”, arată dr. Tudor Ciuhodaru, pe pagina sa de Facebook.
Toleranță zero
”Vreau toleranță zero pentru cei care ne ucid copiii și am propus (în Parlamentul European, ca prim-vicepreședinte al Comisiei de Sănătate) un nou demers legislativ privind implementarea unui Plan European de luptă antidrog ce prevede 3 măsuri clare - pedepse severe (producția și traficul de droguri să fie incluse la infracțiuni extrem de grave ”euroinfracțiuni” conform articolului 83 din tratatul de funcționare al UE) + educație pentru sănătate în toate școlile pentru a beneficia gratuit de prevenție, cunoașterea riscurilor, simptomelor, cunoașterea posibilităților de tratament, + suport pentru dependenți.
Comisia pentru sănătate primară și siguranța pensiilor. Comisia are jurisdicție asupra unei game largi de aspecte, inclusiv: Legea privind resursele și serviciile de sănătate, abuzul de substanțe și sănătatea mintală, sănătatea orală, disparitățile de îngrijire a sănătății, pensionarea și Corporația de garantare a beneficiilor de pensii prin Legea privind securitatea veniturilor din pensionare a angajaților. din 1974 (ERISA) și activitățile interne ale Crucii Roșii”, a mai subliniat dr. Tudor Ciuhodaru.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-