Tiroida hiperactivă. Cum îți afectează inima

Tiroida hiperactivă este posibil să producă tulburări ale ritmului cardiac. Aceasta nu este singura cauză, de aceea medicii caută, de obicei, și alte surse ale problemei.
Tiroida hiperactivă (hipertiroidism) poate fi declanșatorul fibrilației atriale (afib), potrivit specialiștilor de a Harvard Medical School. Alte simptome ale hipertiroidismului includ tulburări de somn, senzație de tulburare neplăcută, transpirație mai mult decât de obicei, scădere în greutate, scăderea apetitului și diaree.
Cu toate acestea, nu toată lumea (în special persoanele în vârstă) suferă de aceste simptome. De aceea oricine nou diagnosticat cu afib trebuie testat pentru disfuncții
Alte cauze care produc tulburări ale ritmului cardiac
Doctorii includ, de obicei, acest test de sânge simplu, dar această testare este uneori trecută cu vederea, mai ales dacă o persoană a fost diagnosticată cu afib la Urgență.
„Merită, de asemenea, să subliniem faptul că un medicament care uneori este utilizat pentru a trata tulburările ritmului cardiac și alte afecțiuni ale inimii, amiodarona (Cordarone, Pacerone), are un conținut ridicat de iod.
Acest medicament poate afecta glanda tiroidă și poate duce la hipertiroidism sau la niveluri scăzute ale tiroidei (hipotiroidism).
Deci, oricine va lua acest medicament ar trebui să aibă teste de sânge de rutină pentru a verifica funcția tiroidiană”, mai spun specialiștii.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-