Atacul de cord, afecțiunea care i-a curmat viața lui Ilie Bărbulescu
Ilie Bărbulescu, fosta glorie a Stelei, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 62 de ani. Cauza morții ar fi atacul de cord.
Ilie Bărbulescu, fosta glorie a Stelei, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 62 de ani. Cauza morții ar fi atacul de cord.
Suplimentele de vitamină D la copii cu risc de diabet a dus la o îmbunătățire a sănătății cardiovasculare și metabolice.
Fluctuațiile tensiunii arteriale la adulții tineri ar putea fi un indiciu al unor afecțiuni caridiovasculare la vârsta mijlocie, potrivit unui nou studiu.
Medicii recomandă mereu o dietă echilibrată în care colesterolul să nu depășească valorile normale.
Vasele de sânge îmbătrânesc mai repede la femei decât la bărbați. Este concluzia unui studiu publicat recent.
Un bun model de somn ar compensa sensibilitatea genetică la boli de inimă și la AVC, susțin cercetătorii.
Tratarea hipertensiunii arteriale nu numai că ar preveni atacurile de cord, ci ar menține funcția creierului, potrivit unui studiu.
La Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara a fost efectuat cu succes primul implant de stent graft din acest an.
Pacienții cu AVC au un risc mare să sufere în scurt timp și complicații cardiace, chiar dacă nu suferă, aparent, de o afecțiune a inimii.
Primul cheag de sânge din spațiu a fost tratat prin telefon și cu ajutorul indicațiilor unui specialist vascular de pe Pământ.
Un insecticid destul de comun ar duce, în timp, la boli cardiovasculare, susține un studiu.
Un studiu susține că practicile mindfulness ar reduce tensiune arterială ridicată.
Insuficiența cardiacă are evoluții din cele mai puțin previzibile, însă cercetătorii au descoperit un biomarker care precizce riscul de deces.
Conform unui nou studiu, anotimpul în care te-ai născut poate însemna un risc mai mare de a muri de boli de inimă. Iată cine e în pericol:
Cunoscutul cardiolog-scriitor dr Vasi Rădulescu a realizat o listă cu lucruri importante despre inimă pe care trebuie să le știm cu toții. Iată care sunt acestea:
Consumul regulat de ardei iute - mai des de patru ori pe săptămână - este asociat cu o reducere a riscului de deces din cauze cardiace şi cerebrovasculare.
Pacienții cu cancer ar putea beneficia de medicamentele cardioprotectoare, care ar reduce toxicitatea cardiacă dată de chimioterapie.
Hipertensiunea arterială secundară constituie hipertensiunea arterială provocată de o altă afecțiune medicală, explică specialiștii Clinicii Mayo, SUA.
Hipertensiuena arterială la vederea halatului alb al medicului ar putea fi o afecțiune în sine, spun cercetătorii. Afecțiunea crește serios riscul unui atac de cord.
Copiii născuți cu anume malformații cardiace au un risc mai mare de a dezvolta insuficiență cardiacă la vârsta adultă.
Fibrilația atrială este asociată cu obezitatea, iar unele medicamente pentru fibrilație s-au dovedit a fi insuficient de eficiente la pacienții obezi.