Tinerii cu diabet zaharat, predispuși la întreruperea tratamentului în timpul pandemiei. Studiu CDC
Reprezentanții Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA au sesizat că tinerii între 18 și 29 de ani au fost predispuși să renunțe la tratament în timpul pandemiei față de vârstnicii cu aceeași...
Reprezentanții campaniei naționale de vaccinare anti-COVID citează un studiu realizat de experți de la Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) potrivit căruia tinerii cu diabet sunt predispuși să renunțe la tratament în timpul pandemiei COVID.
”CDC: Bolnavii de diabet zaharat, cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, au fost predispuși la întreruperea tratamentului în timpul pandemiei. De asemenea, intenția acestora de a se vaccina și de a respecta măsurile de prevenție împotriva COVID-19 a fost mai mică decât a bolnavilor de diabet cu vârsta mai mare.
Vaccinurile continuă să joace un rol foarte important în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor COVID-19. Vaccinați-vă pentru a vă proteja.
Prin vaccinare împotriva COVID-19:
- se reduce riscul de infectare;
- se reduce riscul de transmitere a virusului;
- se reduce considerabil riscul de spitalizare;
- se reduce considerabil riscul de deces.
Studiu: https://bit.ly/MMWR7046a2”, se arată pe Facebook Ro Vaccinare.
Pentru o dietă sănătoasă e bine să păstrați în bucătărie o serie de alimente care rezistă săptămâni bune fără să se strice.Iată câteva dintre aceste alimente:
* nuci și semințe – conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre și o gamă largă de vitamine și minerale; pot fi păstrate la temperatura camerei timp de 1-4 luni; nucile și semințele pot fi folosite în multe feluri de mâncare, inclusiv în fulgi de ovăz, iaurt, amestecuri și salate.
* fructe și legume congelate - alimentele în formă congelată vă permit să aveți întotdeauna produse bogate în nutrienți la îndemână; dacă judecăm din punct de vedere nutrițional, fructele și legumele congelate sunt comparabile cu produsele proaspete în conținut de micronutrienți;
* oțet de mere - are multiple întrebuințări în bucătărie precum: detergent eficient sau condiment aromat la preparate gen sosuri și produse de patiserie. Pe lângă versatilitatea sa, acest oțet acidulat este incredibil de sănătos. Cercetările au arătat că poate avea proprietăți antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante și de promovare a sănătății inimii.
* alimente fermentate - varza murată și murăturile sunt delicioase și versatile și oferă o serie de beneficii pentru sănătate; studiile au dovedit că acestea pot îmbunătăți sănătatea digestivă și pot ajuta la reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.
* condimente și ierburi uscate - îmbunătățesc savoarea; turmericul, ardeiul cayenne, rozmarinul, scorțișoara, ghimbirul, oregano și chimenul oferă beneficii impresionante pentru sănătate și pot ajuta la reducerea inflamației și la scăderea riscului de anumite boli.
* usturoiul și ceapa - usturoiul și ceapa sunt baza multor rețete; folosirea ambelor legume în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de apariție a diferitelor boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, declin mental, boli de inimă și diabet, potrivit healthline.com.
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
EXCLUSIV Consumul de fructe seara, impact asupra glicemiei. Dr. Mihai Comșa: Duce la dereglarea mecanismelor de semnalizare glicemică
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
HPH-15, tratamentul inovator pentru diabet. Efecte mai bune decât tratamentul clasic
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Ce spun cercetările medicale
Legătura dintre diabet și demență: 10 dovezi clare că diabetul îți afectează creierul
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm. Detaliul esențial care duce la acumularea de kilograme nedorite. Dr. Mihai Comșa: Să nu ne păcălim
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
Semnele subtile ale diabetului pe care să NU le ignori
EXCLUSIV Peștele care conține cea mai mare cantitate de Vitamina D. Dr. Lygia Alexandrescu: Una din cele mai bune surse alimentare. Furnizează jumătate din doza zilnică
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
EXCLUSIV Ce trebuie să știi dacă ai glicemia ridicată. Vasiliki Tsagkaraki (Boehringer Ingelheim România) explică
Alimentul care crește riscul de diabet. Cu ce să îl înlocuiești
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Un studiu demontează tot ce știam despre ouă. Nu doar că NU dăunează inimii, dar pot prelungi viața
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
EXCLUSIV Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Diabetul, inversat. Comutatorul care permite pancreasului să producă insulină
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
