Probleme cu auzul? Simptomul banal al bolii Parkinson. Apare cu mulți ani înainte de apariția bolii
Noi descoperiri privind riscul de Parkinson prin pierderea auzului. Cu fiecare 10 decibeli pierduți, riscul de Parkinson crește cu 57%
Sănătatea creierului depinde și de stilul de viață. Medicii au întocmit o listă cu cele mai nocive trei alimente pentru creier. Grav este că sunt consumate aproape...
Există anumite alimente și obiceiuri alimentare care pot avea un impact negativ asupra sănătății creierului. Ceea ce mâncăm și facem are un impact direct asupra sănătății. Experții au întocmit o listă cu cele mai nocive alimente pentru creier.
Îți poți reduce riscul de a dezvolta demență în mai multe moduri, iar unul dintre acestea este prin alimentație. Demența este termenul general pentru mai multe boli, principala fiind Alzheimer, care afectează memoria, gândirea și capacitatea de a îndeplini sarcinile zilnice.
Una dintre modalitățile prin care putem reduce riscul de a dezvolta demență este să ne modificăm dieta. După Crăciun, mulți se angajează în ceea ce sunt adesea modificări nerealiste ale stilului de viață, încercând să reducă drastic caloriile pentru a pierde în greutate și pentru a se detoxifia după sezonul de răsfăț.
Este important să mențineți o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși pentru a asigura aportul adecvat de nutrienți pentru sănătatea generală, inclusiv sănătatea creierului.
Vezi și: Trei motive pentru care să bei apă caldă pe stomacul gol. Cât de caldă trebuie să fie, de fapt
Ce să nu mănânci
Carne roșie: Redu consumul de carne roșie și optează pentru alternative mai sănătoase, cum ar fi carnea de pui sau peștele. Un stil de viață mai apropiat de dieta mediteraneană exclude în mare măsură carnea roșie.
Alimente bogate în zahăr: Evită alimentele bogate în zahăr, deoarece un consum excesiv poate fi asociat cu riscul crescut de afecțiuni precum diabetul și obezitatea, care pot contribui la declanșarea demenței.
Consum excesiv de alcool: Limitarea consumului de alcool este esențială. În dieta mediteraneană, se recomandă un consum moderat de vin roșu, dar alcoolul în exces poate avea efecte negative asupra sănătății creierului, potrivit Express.
Alimente pentru creier - FOTO: Freepik@gelpi
Fructe și Legume: Adaugă mai multe fructe și legume la lista ta de cumpărături. Acestea sunt bogate în antioxidanți și substanțe nutritive esențiale care sprijină sănătatea creierului.
Cereale: Includerea cerealelor în dietă poate oferi beneficii. Alege cereale integrale și bogate în fibre pentru a asigura un aport constant de energie și nutrienți.
Acizi grași sănătoși: Integrează în dietă surse de acizi grași sănătoși, cum ar fi uleiul de măsline, nuci nesărate, semințe și pește gras. Acești acizi grași omega-3 sunt cunoscuți pentru beneficiile lor asupra sănătății creierului.
Cu toate acestea, dieteticienii nu recomandă această abordare, deoarece este prea dificil să te ții de schimbările drastice și orice greutate pierdută se va aduna din nou rapid. În schimb, se recomandă modificări graduale ale ceea ce mâncați și beți, care sunt mai durabile și, prin urmare, vor avea ca rezultat o persoană mai sănătoasă și mai fericită.
Vezi și: De ce să mănânci o banană pe zi. Mihaela Bilic: Ține psihiatrul departe
Alzheimer Society susține că o dietă sănătoasă și echilibrată ar putea reduce riscul de demență și de alte afecțiuni, cum ar fi cancerul, diabetul, accidentul vascular cerebral și bolile de inimă. Consumul unei game de alimente diferite, în proporții corecte, înseamnă că este mai probabil ca creierul dumneavoastră să primească toți nutrienții de care are nevoie pentru a rămâne sănătos.
Dar există, de asemenea, unele dovezi că o dietă de tip mediteranean poate reduce riscul de a dezvolta probleme de memorie și de gândire și de a suferi de unele forme de demență. Această dietă presupune consumul de alimente din țările mediteraneene, cum ar fi Spania, Italia și Grecia.
Este un mod de alimentație bazat în principal pe plante, iar produsele de origine animală provin din pește sau păsări de curte și o cantitate limitată de produse lactate. Din acest motiv, dacă doriți să încercați această abordare pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, ar trebui să adăugați mai multe fructe, legume și cereale pe lista dumneavoastră de cumpărături și să evitați carnea roșie și alimentele zaharoase.
Noi descoperiri privind riscul de Parkinson prin pierderea auzului. Cu fiecare 10 decibeli pierduți, riscul de Parkinson crește cu 57%
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Evenimentul care îți degradează vasele de sânge din creier. Crește semnificativ riscul de demență. Perturbă fluxul sanguin din creier.
Aceste alimente îți distrug creierul în doar câteva zile. Cresc inflamația din corp.
Un simplu examen ocular ar putea deveni cheia diagnosticării bolii Parkinson înainte de apariția simptomelor motorii.
Alimentul care duce la Parkinson. Topește creierul.
Lucrul care îți topește creierul fără să îți dai seama. Cea mai mare greșeală pe care o faci. Nimic nu te mai salvează.
Epuizarea poate persista până la un an după un accident vascular tranzitoriu, mai ales la persoanele cu anxietate sau depresie anterioară.
Această boală îți fură 13 ani de viață. După diagnostic, speranța de viață scade considerabil.
Un semnal neobișnuit care ar putea indica o tumoră cerebrală. Testul simplu al bătăilor din palme.
Ce trebuie să știi dacă ai avut AVC. Detaliul care arată că ai mari probleme neurologice.
Simptomul repetitiv care poate fi un semn de demență. Apare cu ani înainte de pierderea memoriei.
Ce trebuie să faci după un AVC. Crește semnificativ șansele de recuperare.
Cum o boală comună poate fi confundată cu demența. Semnele care dau de gândit. La ce să fii atent.