Broccoli, printre cele mai bune legume care scad glicemia. Cum să te împrietenești cu ea
Broccoli, leguma ce merită mai multă apreciere.
Broccoli este prea puțin apreciată în raport cu multitudinea de beneficii pe care o oferă sănătății. Iar cea mai importantă, în contextul în care diabetul este tot ai prezent în viețile noastre, este cea legată de legătura pe care o are cu glicemia, adică cu nivelul de zahăr din sânge.
Astfel, pe lângă activitatea fizică, somnul suficient, dar mai ales de calitate, precum și alte obiceiuri sănătoase, alegerea alimentelor potrivite poate juca un rol important în menținerea glicemiei în parametri.
Potrivit dieteticienilor Trsita Best și Edibel Quintero, broccoli este una dintre cele mai bune legume pe care le puteți consuma pentru a vă gestiona glicemia, notează Eat This.
Care sunt beneficiile broccoli
Bogat în fibre. Această legumă, ce face parte din familia cruciferelor, este bogată în fibre. Potrivit lui Best, unul dintre principalele motive pentru care broccoli este atât de util în controlul vârfurilor de zahăr din sânge este conținutul său ridicat de fibre.
De fapt, o cană de broccoli gătit la aburi are aproximativ 5 grame de fibre.
”Alimentele bogate în fibre solubile pot ajuta la gestionarea zahărului din sânge și la prevenirea sau reducerea vârfurilor de glucoză”, spune Best. ”Fibrele solubile îmbunătățesc sensibilitatea la insulină prin hrănirea bacteriilor benefice din intestin.
Atunci când aceste bacterii sunt prezente în număr mare, ele sunt mai capabile să digere mai bine alimentele pe care le consumăm și să atenueze răspunsul organismului la insulină."
Nu numai că fibrele din broccoli vă pot ajuta la digestie, dar pot ajuta și la cât de repede corpul dumneavoastră absoarbe zahărul.
Broccoli conține nutrienți și vitamine utile. Potrivit lui Quintero, broccoli conține un compus numit sulforafan, ”care reduce stresul oxidativ și insensibilitatea la insulină, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru pacienții obezi cu diabet de tip 2”.
Nu numai atât, dar broccoli este plin de vitamine utile, cum ar fi vitamina C, care vă poate ajuta să gestionați și alte probleme de sănătate.
”Includerea regulată a broccoli în alimentație previne deteriorarea țesutului cardiac, ajută la întărirea oaselor și îmbunătățește starea pielii datorită prezenței vitaminei C”, spune Quintero.
Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta
Mâncăm haotic, fără să ne raportăm corect la mâncare, mâncăm mult fast-food, am uitat de fructe și legume, dar pe termen lung, toate aceste dezechilibre aduc probleme serioase de sănătate.
Invitat în podcast-ul lui George Buhnici de pe YouTube, chef Florin Dumitrescu a spus că "e o capcană în care picăm. Când mănânci prost, nu numai că mănânci prost. Dar când mănânci mâncare instant, supă la plic, sos gata făcut amestecat cu apă, când ajungi sa mănânci așa, îți alterezi gustul și îți provoci o dependență pentru substanțe potențiatori de arome pe care după aceea, dacă nu o mai găsești în mâncare, mâncarea ți se pare proastă și o refuzi din start. Cea mai greșită atitudine este: eu nu mănânc nu știu ce, pentru că am mâncat o dată și nu mi-a plăcut.
Asta e cea mai greșită atitudine, iar ca să poți să-ți îmbunătățești gustul, trebuie să începi să descoperi gusturile naturale ale ingredientelor".
Greșeala enormă pe care o facem cu broccoli. Cum trebuie gătit, de fapt: Trebuie să omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce broccoli după asta
"De exemplu... broccoli! Iak! Broccoli yak... pentru că este prea fiert. Broccoli, în momentul în care este galben după ce l-ai găsit e iac!
Crede-mă, și ceafa ce porc, dacă o gătești la fel de mult, direct proporțional cu cât gătești broccoli, e iac. Totul de iac! În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Broccoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.
Nu e gazos... și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult.
De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu. Citește mai departe AICI.
-
-
-
Reducerea riscurilor asociate tutunului. Modele de succes10.12.2025, 12:32
-
Virusul copilăriei care poate provoca cancer de vezică după zeci de ani10.12.2025, 12:06
-
Intervenția care îți poate salva viața în urma unui AVC10.12.2025, 10:28
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Sulforafanul, compusul din broccoli care previne diabetul. Ar putea fi potențial tratament pentru diabetul de tip 2
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Leziuni cardiace ascunse, neidentificate la controale de rutină. Femeile, cele mai expuse
Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Diabetul care nu are legătură cu zahărul
Diabetul, afecțiune cronică în creștere. Complicațiile, grave
Superbacteriile, în creștere. Diabetul contribuie la evoluția rezistenței la antibiotice
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Obezitatea: o alegere sau o boală? Adevărul neplăcut despre obezitate
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Ciocolata neagră, aliat în prevenirea diabetului de tip 2. Flavonoidul, compusul esențial care poate regla metabolismul
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
EXCLUSIV Consumul de fructe seara, impact asupra glicemiei. Dr. Mihai Comșa: Duce la dereglarea mecanismelor de semnalizare glicemică
EXCLUSIV Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Ce se întâmplă în corp imediat după ce mănânci zahăr?
Cafeaua, impact asupra colesterolului. Cum trebuie, de fapt, să o prepari
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Simptomul banal care poate semnala diabetul. Apare noaptea
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Diabetul de tip 2 poate fi inversat fără medicamente. Studiu: Până la 80% dintre pacienți au scăpat de boală doar pentru că au slăbit
Diabetul insipid: forma de diabet pe care puțini o cunosc. Nu toate tipurile de diabet sunt legate de zahăr
Bolile de rinichi și diabetul accelerează riscul de boli cardiovasculare cu până la 28 de ani. Cum detectăm semnele timpurii
EXCLUSIV Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
