Broccoli, printre cele mai bune legume care scad glicemia. Cum să te împrietenești cu ea

Sonia Baciu |
Data publicării:
broccoli. FOTO Pexels @ Cats Coming
broccoli. FOTO Pexels @ Cats Coming

Broccoli, leguma ce merită mai multă apreciere.

Broccoli este prea puțin apreciată în raport cu multitudinea de beneficii pe care o oferă sănătății. Iar cea mai importantă, în contextul în care diabetul este tot ai prezent în viețile noastre, este cea legată de legătura pe care o are cu glicemia, adică cu nivelul de zahăr din sânge.

Astfel, pe lângă activitatea fizică, somnul suficient, dar mai ales de calitate, precum și alte obiceiuri sănătoase, alegerea alimentelor potrivite poate juca un rol important în menținerea glicemiei în parametri.

Potrivit dieteticienilor Trsita Best și Edibel Quintero, broccoli este una dintre cele mai bune legume pe care le puteți consuma pentru a vă gestiona glicemia, notează Eat This.

Dieta mediteraneeană, recomandată pentru vindecarea diabetului. Dr. Hâncu: Se bazează și pe controlul porțiilor

Care sunt beneficiile broccoli

Bogat în fibre. Această legumă, ce face parte din familia cruciferelor, este bogată în fibre. Potrivit lui Best, unul dintre principalele motive pentru care broccoli este atât de util în controlul vârfurilor de zahăr din sânge este conținutul său ridicat de fibre.

De fapt, o cană de broccoli gătit la aburi are aproximativ 5 grame de fibre.

”Alimentele bogate în fibre solubile pot ajuta la gestionarea zahărului din sânge și la prevenirea sau reducerea vârfurilor de glucoză”, spune Best. ”Fibrele solubile îmbunătățesc sensibilitatea la insulină prin hrănirea bacteriilor benefice din intestin.

Atunci când aceste bacterii sunt prezente în număr mare, ele sunt mai capabile să digere mai bine alimentele pe care le consumăm și să atenueze răspunsul organismului la insulină."

Nu numai că fibrele din broccoli vă pot ajuta la digestie, dar pot ajuta și la cât de repede corpul dumneavoastră absoarbe zahărul.

Broccoli conține nutrienți și vitamine utile. Potrivit lui Quintero, broccoli conține un compus numit sulforafan, ”care reduce stresul oxidativ și insensibilitatea la insulină, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru pacienții obezi cu diabet de tip 2”.

Nu numai atât, dar broccoli este plin de vitamine utile, cum ar fi vitamina C, care vă poate ajuta să gestionați și alte probleme de sănătate.

”Includerea regulată a broccoli în alimentație previne deteriorarea țesutului cardiac, ajută la întărirea oaselor și îmbunătățește starea pielii datorită prezenței vitaminei C”, spune Quintero.

Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta

Mâncăm haotic, fără să ne raportăm corect la mâncare, mâncăm mult fast-food, am uitat de fructe și legume, dar pe termen lung, toate aceste dezechilibre aduc probleme serioase de sănătate. 

Invitat în podcast-ul lui George Buhnici de pe YouTube, chef Florin Dumitrescu a spus că "e o capcană în care picăm. Când mănânci prost, nu numai că mănânci prost. Dar când mănânci mâncare instant, supă la plic, sos gata făcut amestecat cu apă, când ajungi sa mănânci așa, îți alterezi gustul și îți provoci o dependență pentru substanțe potențiatori de arome pe care după aceea, dacă nu o mai găsești în mâncare, mâncarea ți se pare proastă și o refuzi din start. Cea mai greșită atitudine este: eu nu mănânc nu știu ce, pentru că am mâncat o dată și nu mi-a plăcut.

Asta e cea mai greșită atitudine, iar ca să poți să-ți îmbunătățești gustul, trebuie să începi să descoperi gusturile naturale ale ingredientelor".

Greșeala enormă pe care o facem cu broccoli. Cum trebuie gătit, de fapt: Trebuie să omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce broccoli după asta

"De exemplu... broccoli! Iak! Broccoli yak... pentru că este prea fiert. Broccoli, în momentul în care este galben după ce l-ai găsit e iac!

Crede-mă, și ceafa ce porc, dacă o gătești la fel de mult, direct proporțional cu cât gătești broccoli, e iac. Totul de iac! În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Broccoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.

Nu e gazos... și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult.

De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Studiu pe românii cu scleroza multiplă. "Te-ai gândit ce sentimente am când îți fac injecții, îți pârâie carnea și tu îmi spui să fiu calm?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel