Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta

Chef Florin Dumitrescu a făcut dezvăluiri despre broccoli și despre modul greșit în care-l gătim. De ce nu ne place, de fapt. Rețeta simplă și spectaculoasă.
Mâncăm haotic, fără să ne raportăm corect la mâncare, mâncăm mult fast-food, am uitat de fructe și legume, dar pe termen lung, toate aceste dezechilibre aduc probleme serioase de sănătate.
Invitat în podcast-ul lui George Buhnici de pe Youtube, chef Florin Dumitrescu a spus că "e o capcană în care picăm. Când mănânci prost, nu numai că mănânci prost. Dar când mănânci mâncare instant, supă la plic, sos gata făcut amestecat cu apă, când ajungi sa mănânci așa, îți alterezi gustul și îți provoci o dependență pentru substanțe potențiatori de arome pe care după aceea, dacă nu o mai găsești în mâncare, mâncarea ți se pare proastă și o refuzi din start. Cea mai greșită atitudine este: eu nu mănânc nu știu ce, pentru că am mâncat o dată și nu mi-a plăcut.
Asta e cea mai greșită atitudine, iar ca să poți să-ți îmbunătățești gustul, trebuie să începi să descoperi gusturile naturale ale ingredientelor".
Greșeala enormă pe care o facem cu broccoli. Cum trebuie gătit, de fapt: Trebuie să omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce broccoli după asta
"De exemplu... broccoli! Iak! Brocoli yak... pentru că este prea fiert. Broccoli, în momentul în care este galben după ce l-ai găsit e iac!
Crede-mă, și ceafa ce porc, dacă o gătești la fel de mult, direct proporțional cu cât gătești brocoli, e iac. Totul de iac! În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Brocoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.
Nu e gazos... și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult.
De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu.
După ce îl lași în apă cu oțet sau apă cu sare ca să-i omori viermele, cruciferele. Conopida și broccoli au un vierme de culoarea legumei pe care viermele o mănâncă. Și-l omori doar ținând leguma respectivă în apă cu sare sau apă cu oțet sau apă cu sare și oțet. La un moment dat virmele plutește și tu poți să scoți leguma.
Tai broccoli buchețele și-l pui la sotat în unt cu usturoi, sare și piper. Fără apă!
Înnăbuși cu capac și broccoli trebuie să fie verde la culoare, nu galben. Broccoli când și-a pierdut culoarea nu e bun.
Bunica sau mama sau mătușa, când au văzut prima dată broccoli congelat, l-a luat și l-a făcut ca pe cartofi. Asta e problema. E vorba de educație culinară pe diferite ingrediente", a mai spus chef Florin Dumitrescu.
Vezi mai multe în video:
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.