Caju, beneficii în tratarea acneei
Mai mult de jumătate din adolescenți suferă de acnee, potrivit ediției din august 2001 a „Jurnalului britanic de dermatologie”. Împreună cu recomandările de tratament oferite de medici, efectuarea...
În cartea sa, „Cura dietetică pentru acnee", profesorul Loren Cordain discută despre diferitele moduri suportate științific prin care dieta influențează acneea. El observă cum consumul de carbohidrați cu digestie rapidă în exces, prea puține grăsimi monoinsaturate și aportul inadecvat de antioxidanți contribuie la ratele mari de acnee din lumea occidentală. El prescrie o dietă care constă în principal din carne, legume, fructe și nuci și restricționează cerealele și alimentele procesate. Caju este un aliment pe care îl include în dieta sa anti-acnee, notează Livestrong.
Grăsimile și acneea
Tipul de grăsimi din dieta dvs. influențează nivelul de inflamație pe care îl aveți în corp. Nivelurile ridicate de inflamație cronică pot contribui la porii înfundați - care promovează dezvoltarea de erupții. Cordain observă că dietele majorității oamenilor nu conțin cantități adecvate de grăsimi neinsaturate - o grăsime esențială găsită în caju. El observă că adăugarea de surse sănătoase de grăsimi monoinsaturate în dieta dvs. poate reduce inflamația și poate reduce severitatea acneei. O porție de 3 uncii de caju crud conține mai mult de 75 la sută din valoarea ta zilnică pentru grăsimi monoinsaturate, raportează baza de date USDA Nutrient.
Sarcina glicemică
Alimentele precum pâinea albă, bomboanele, sucul și cerealele zaharoase au un indice glicemic ridicat - ceea ce înseamnă că sunt digerate rapid. Alimentele cu sarcină glicemică ridicată acumulează celulele producătoare de inflamație ale corpului dvs., stimulând inflamația cauzatoare de acnee. Înlocuirea alimentelor cu încărcătură glicemic mare cu alimente glicemice scăzute poate ajuta la ameliorarea acneei, spune Cordain. Anacardurile și alte nuci sunt în mod natural scăzute în cantitățile lor glicemice. Cu toate acestea, caju-ul acoperit cu zahăr poate avea o sarcină glicemică ridicată. O revizuire a numărului „Dermato-endocrinologie" din septembrie - octombrie 2009 raportează că o dietă bogată în glicemie contribuie la inflamația și producția de sebum, ceea ce promovează dezvoltarea acneei.
consideraţii
Ca toate afecțiunile pielii, tratați acneea cu ajutorul unui dermatolog instruit. Nucile Caju sunt bogate în calorii totale și grăsimi dietetice și trebuie consumate cu moderație. Caju-ul singur poate să nu îmbunătățească sănătatea pielii tale. Alte modificări dietetice importante de făcut includ limitarea produselor lactate, menținerea unei greutăți corporale sănătoase prin controlul caloriilor și consumul multor fructe și legume bogate în antioxidanți.
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cum scap de pofta de dulce
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
