Caju, beneficii în tratarea acneei

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai mult de jumătate din adolescenți suferă de acnee, potrivit ediției din august 2001 a „Jurnalului britanic de dermatologie”. Împreună cu recomandările de tratament oferite de medici, efectuarea anumitor modificări în dieta dvs. vă poate ajuta să vă îmbunătățiți simptomele acneei. Caju este un aliment sănătos care conține nutrienți care combat acneea.

În cartea sa, „Cura dietetică pentru acnee", profesorul Loren Cordain discută despre diferitele moduri suportate științific prin care dieta influențează acneea. El observă cum consumul de carbohidrați cu digestie rapidă în exces, prea puține grăsimi monoinsaturate și aportul inadecvat de antioxidanți contribuie la ratele mari de acnee din lumea occidentală. El prescrie o dietă care constă în principal din carne, legume, fructe și nuci și restricționează cerealele și alimentele procesate. Caju este un aliment pe care îl include în dieta sa anti-acnee, notează Livestrong.

Grăsimile și acneea

Tipul de grăsimi din dieta dvs. influențează nivelul de inflamație pe care îl aveți în corp. Nivelurile ridicate de inflamație cronică pot contribui la porii înfundați - care promovează dezvoltarea de erupții. Cordain observă că dietele majorității oamenilor nu conțin cantități adecvate de grăsimi neinsaturate - o grăsime esențială găsită în caju. El observă că adăugarea de surse sănătoase de grăsimi monoinsaturate în dieta dvs. poate reduce inflamația și poate reduce severitatea acneei. O porție de 3 uncii de caju crud conține mai mult de 75 la sută din valoarea ta zilnică pentru grăsimi monoinsaturate, raportează baza de date USDA Nutrient.

Sarcina glicemică

Alimentele precum pâinea albă, bomboanele, sucul și cerealele zaharoase au un indice glicemic ridicat - ceea ce înseamnă că sunt digerate rapid. Alimentele cu sarcină glicemică ridicată acumulează celulele producătoare de inflamație ale corpului dvs., stimulând inflamația cauzatoare de acnee. Înlocuirea alimentelor cu încărcătură glicemic mare cu alimente glicemice scăzute poate ajuta la ameliorarea acneei, spune Cordain. Anacardurile și alte nuci sunt în mod natural scăzute în cantitățile lor glicemice. Cu toate acestea, caju-ul acoperit cu zahăr poate avea o sarcină glicemică ridicată. O revizuire a numărului „Dermato-endocrinologie" din septembrie - octombrie 2009 raportează că o dietă bogată în glicemie contribuie la inflamația și producția de sebum, ceea ce promovează dezvoltarea acneei.

consideraţii

Ca toate afecțiunile pielii, tratați acneea cu ajutorul unui dermatolog instruit. Nucile Caju sunt bogate în calorii totale și grăsimi dietetice și trebuie consumate cu moderație. Caju-ul singur poate să nu îmbunătățească sănătatea pielii tale. Alte modificări dietetice importante de făcut includ limitarea produselor lactate, menținerea unei greutăți corporale sănătoase prin controlul caloriilor și consumul multor fructe și legume bogate în antioxidanți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel